Dink'in 6. duruşması yapıldı

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasında tutuksuz sanıklar jandarma istihbarat görevlileri Veysel Ş. ile Okan Ş. hazır bulundu. Daha önce sanıklar hakkında 'görevi ihmal' suçundan açılan kamu davasının sanıklara atılı eylemin süb

Dink'in 6. duruşması yapıldı

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6. duruşmasında tutuksuz sanıklar jandarma istihbarat görevlileri Veysel Ş. ile Okan Ş. hazır bulundu. Daha önce sanıklar hakkında 'görevi ihmal' suçundan açılan kamu davasının sanıklara atılı eylemin sübutu halinde belirtilen suçu oluşturma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verilmişti.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Ali Öz ile müşteki avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ve Ergin Cinmen'in itirazı üzerine Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklara atılı eylemin basit görevi kullanma suçu niteliğinde olduğu gerekçesiyle görevsizlik kararını kaldırarak dosyayı yeniden 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Duruşmada müşteki avukatlarından Ergin Cirmen, iki davanın birleştirilmesini ve birleştirilme kararı verilmesi durumunda sanıkların huzurda dinlenerek yüzleştirme yapılmasını talep etti. Sanıkların avukatı ise görev ve rütbe itibarıyla görev tanım ve nitelik formunun istenmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı, görevsizlik kararıyla ilgili olarak Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelecek görüşün beklenmesine, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan iki davanın birleştirilmesi konusunda işlemlerin sonucunun beklenmesine ve sanıkların avukatının Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden rütbe ve görevleri itibarıyla görev tanım ve nitelik formuna ilişkin belgenin istenmesine karar vererek duruşmayı 6 Mayıs 2009 tarihine erteledi.

Duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan müşteki avukatlarından Ergin Cinmen, şöyle konuştu: "Bu davanın sanıklarının beyanları çerçevesinde Albay Ali Öz ve arkadaşları hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma sonucunda görevi ihmal suçundan açılan dava devam ediyor. Ama önümüzdeki celsede bu iki dosya birleşecek ve dava birleşen dosya üzerinden yürüyecektir. Mahkeme, bazı usulü işlemlere karar verdi. Biz de bu arada yüzleştirme yapılmasını talep ettik. Çünkü sanıklar çelişkili ifadeler verdi. Onların dinlenmesini istedik. Yargılama sürüyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem