Dink soruşturmasına itiraz

Dink cinayetinde ihmali bulunduğu iddiasıyla Trabzon Valiliği tarafından hakkında soruşturma izni verilen dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kendisi için verilen yargılama iznine itiraz etti

Dink soruşturmasına itiraz
Dink cinayetinde ihmali bulunduğu iddiasıyla Trabzon Valiliği tarafından hakkında soruşturma izni verilen dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak kendisi için verilen yargılama iznine itiraz etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e yönelik silahlı saldırıyı önceden bilmelerine rağmen bu konuda tedbir almayan ve saldırıdan önce edinilen bilgilerin yer aldığı belgeyi, saldırıdan sonra hazırlanmış gibi tanzim eden aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 7 jandarma personeli hakkında Trabzon Valiliği yaklaşık 3 ay önce soruşturma izni verilmişti.

Konuyla ilgili dosya Ramazan Bayramı sonrası Trabzon Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderilirken, dosyada adı geçen aralarında Albay Ali Öz'ün de bulunduğu askerlerin bir kısmının kendilerine tanınan 10 günlük süre içinde karara itiraz ettikleri öğrenildi. Bölge İdare Mahkemesi bu itirazı incelemeye alırken, Ali Öz'ün ve söz konusu jandarma görevlilerinin yargılanıp yargılanmayacağının 3 ay içinde belli olacağı öğrenildi.

Trabzon Valiliği, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayında ihmali olduğu iddia edilen dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz, İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız ve 5 jandarma personelinin yargılanmasını kararlaştırmıştı. Valilik, 'disiplinsizlik' nedeniyle haklarında askeri yargıda da işlem yapılması istemiyle Genelkurmay Başkanlığı'na da yazı göndermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem