Dink davasında 2 tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ersin Yolcu ile Ahmet İskender'i tahliye etti.İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaya verilen aranın ardından açıkladığı ara kara

Dink davasında 2 tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davada, mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Ersin Yolcu ile Ahmet İskender'i tahliye etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmaya verilen aranın ardından açıkladığı ara kararda, tutuklu sanıklar Erhan Tuncel, Ogün Samast ve Yasin Hayal'in tutukluluk hallerinin devamına, Yolcu ile İskender'in ise tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme Heyeti, bir başka suçtan Amasya Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan ve bugün ifade veren Erhan Özen'in beyanında ''İstanbul Jandarma Merkez Komutanlığından para alıyorum ve JİTEM'de çalışıyorum'' dediği ve çalışıp çalışmadığı, kendisine herhangi bir ödeme yapılıp yapılmadığının bildirilmesi için İstanbul İl Jandarma Merkez Komutanlığına yazı yazılmasını hükmetti.

Emniyet İstihbarat Dairesi eski başkanı Sabri Uzun'un tanık olarak dinlenmesinin dosyaya yenilik getirmeyeceğinden dinlenilmesine yer olmadığına ve bu yöndeki talebin reddine karara veren mahkeme heyeti, sanık Osman Hayal'in tutuklanmasına yer olmadığı ve bu husustaki talebin reddini kararlaştırdı.

Mahkeme Heyeti, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul eski MİT Bölge Başkanı Özel Y. ve İstanbul eski Vali Yardımcısı Ergün Güngör ile ilgili olarak müdahil vekillerinin suç duyurusu ile ilgili taleplerinin de kendileri tarafından yapılmasını istedi.

Sanık Ogün Samast'ın avukatının, mahkemenin görevsizlik kararı vermesiyle ilgili talebinin reddine karar veren mahkeme heyeti, emanette kayıtlı olan olay günü Agos Gazetesi ve çevresini kaydeden ve olayın hemen sonrasında polis tarafından el konulan kamera görüntülerinin bulunduğu Akbank'a ait hard diskin TÜBİTAK'a gönderilerek ''söz konusu hard diskin öncelikle silinip silinmediğinin, silinmiş ise hangi programın kullanılarak ve ne şekilde, ne zaman silindiğinin tespitine, eğer silinmiş ise bu kayıtların geri dönüşümünün mümkün olup olmadığının istenmesine'' karar verdi.

Mahkeme heyeti, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün mahkemeye gönderdiği ''Orhan Pamuk'a yönelik yapılan saldırıya ilişkin bilgi ve ihbarla ilgili'' yazının, dosya kapsamında aranıp bulunamadığından bir örneğinin yeniden mahkemeye gönderilmesi için yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Bundan sonraki duruşmaların da aynı salonda yapılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Temmuza erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem