Dink cinayetinde özel savcı talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili ailesinin, cinayetin öncesi ve sonrasını kapsayan 3 yıllık süreci inceleyip araştıracak 'özel savcı' talebi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi.Dink ailesi, 28 Nis

Dink cinayetinde özel savcı talebi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili ailesinin, cinayetin öncesi ve sonrasını kapsayan 3 yıllık süreci inceleyip araştıracak 'özel savcı' talebi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedildi.

Dink ailesi, 28 Nisan'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin cinayetin öncesi ve sonrasını kapsayan 3 yıllık süreci inceleyip araştıracak yeni bir savcı atanmasını ve savcının tüm zamanını bu soruşturmaya ayırmasını talep etmişti.

Dink ailesinin dilekçesinde, "Savcılığın bu soruşturmayı, gereği gibi ve layıkıyla yürütebilmesi için zamanını ve mesaisini salt bu işe hasredecek savcılara ihtiyaç vardır" denilmişti. Cinayetin geniş olarak araştırılması için zamanının ve mesaisinin çoğunu bu soruşturmaya ayıracak savcıların görevlendirilmesi istenilmişti.

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, çocukları Delal ve Arat Dink ile kardeşi Hosrof Dink adına hazırlanan dilekçede, "Son derece profesyonel örgütlü yapının ortaya çıkarılabilmesi için olayı ortaya koyan tüm delillerin toplanması, bütünün tüm parçaların birleştirilmesi, örgütü deşifre edecek ipuçlarının değerlendirilmesi, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması, etkin ve etkili soruşturma açısından zorunludur.

Hrant Dink cinayeti planının soruşturulabilmesi için zamanının ve mesaisinin mümkün olabildiğince çoğunu bu soruşturmaya ayıracak savcıların görevlendirilmesini, görevlendirilecek savcılara bu soruşturmanın dışında başka görev verilmemesini vekil olarak dileriz." ifadeleri yer almıştı.

Dilekçeyi inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma için yeni bir savcı atanmasını gerekli bulmayarak bu talebi reddetti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler