Dink cinayetinde itiraz!

Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisini cinayetten yaklaşık 6 ay önce öğrenmesine rağmen astlarına emir vermediği ve cinayeti engellemeye yönelik hiçbir çalışma yaptırmadığı iddiaları üzerine hakkında İl İdare Kurulu tarafından soruşturma izni verilen İl Jan

Dink cinayetinde itiraz!
Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisini cinayetten yaklaşık 6 ay önce öğrenmesine rağmen astlarına emir vermediği ve cinayeti engellemeye yönelik hiçbir çalışma yaptırmadığı iddiaları üzerine hakkında İl İdare Kurulu tarafından soruşturma izni verilen İl Jandarma eski Komutanı Albay Ali Öz'ün bu karara karşı yaptığı itiraz reddedildi.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisini cinayetten yaklaşık 6 ay önce öğrenmesine rağmen cinayeti engellemeye yönelik hiçbir çalışma yaptırmadığı iddiaları üzerine hakkında Trabzon İl İdare Kurulu tarafından soruşturma izni verilen Trabzon İl Jandarma eski Komutanı Albay Ali Öz'ün bu karara karşı Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz reddedildi. İdari yargının, Albay Öz ile birlikte, dönemin Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Yüzbaşı Metin Yıldız ve haklarında soruşturma izni verilen diğer 4 rütbelinin itirazlarını da reddettiği öğrenildi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI RESMEN BAŞLADI
Bölge İdare Mahkemesi'nin bu kararına başka bir itiraz yapılamayacağı için, bu kararın Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmasıyla birlikte Albay Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız'ın da aralarında bulunduğu toplam 6 rütbeli hakkındaki soruşturma süreci resmen başlamış oldu. Trabzon Başsavcı Vekili Ali Can tarafından yürütülen soruşturma sonunda Albay Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız hakkında, 'istihbaratı gizlemek ve işlem yapmamak suretiyle görevi ihmal', 'görevi ihmal suretiyle ölüme neden olmak' ve 'gerçeğe aykırı evrak düzenlenmesi için talimat vermek' suçlarından, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Başçavuş Gazi G., Uzman Çavuş Önder A., Başçavuş Okan Ş. ve Uzman Çavuş Veysel Ş. hakkında ise, 'gerçeğe aykırı evrak düzenlemek' suçundan dava açılabilecek.

ALBAY ÖZ İSTİHBARATI HATIRLAMAMIŞTI!
Haklarında açılan 'görevi ihmal' davası nedeniyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde halen yargılanmalarına devam edilen Astsubay Okan Ş. ile Uzman Çavuş Veysel Ş.'nin beyanları başta olmak üzere bugüne kadar tanık sıfatıyla dinlenen çok sayıda rütbelinin ifadelerinde, Dink'in öldürüleceği bilgisinin Albay Ali Öz'e iletildiği ve buna rağmen cinayeti engellemeye yönelik çalışma yapılması için Albay Öz'ün hiçbir talimat vermediği iddia edilmişti. Albay Ali Öz ise tanık sıfatıyla ifade verdiği mahkemede, kendisine Dink'in öldürüleceğine ilişkin bir bilginin verilip verilmediğini hatırlamadığını söylemişti. Mevcut iddialar doğrultusunda Albay Öz ve diğer rütbeliler hakkında dava açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler