Dink cinayetinde ihmal davası

Gazeteci Hrant Dink Cinayeti'nde ihmalleri olduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan jandarma istihbarat görevlileri Okan Ş. ve Veysel Ş. için Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 26 Eylül 2008 günü görülen davada mahkeme görevsizlik kararı verirken dosya

Dink cinayetinde ihmal davası

Gazeteci Hrant Dink Cinayeti'nde ihmalleri olduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan jandarma istihbarat görevlileri Okan Ş. ve Veysel Ş. için Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 26 Eylül 2008 günü görülen davada mahkeme görevsizlik kararı verirken dosya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Yapılan incelemenin ardından davanın Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 1 Aralık 2008 de tekrar baştan görülmesine karar verildi.
Mahkeme kararını inceleyen Trabzon Cumhuriyet Savcısı Mesut Atmaca, suçun "görevi ihmal" olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve yargılama görevinin de Sulh Ceza Mahkemesi'nde olduğunu belirterek üst mahkeme olan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazı inceleyen 1. Asliye Ceza Mahkemesi, savcıyı haklı bularak davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nin görev alanına girmeyeceğini belirterek yargılamanın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görüleceğine hükmetti. Yaşanan sürecin ardından alınan karar gereği dosya
1 Aralık'ta Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem