"Dink cinayeti büyük bir organizasyondur!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cinayetin faillerinin 3-5 tetikçiden ibaret olmadığını öne süren Tanrıkulu, "Bu cinayet

"Dink cinayeti büyük bir organizasyondur!"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cinayetin faillerinin 3-5 tetikçiden ibaret olmadığını öne süren Tanrıkulu, "Bu cinayet büyük bir organizasyonun tasarımıdır. Adaletin yerini bulması için cinayette ihmali olan, sorumluluğu bulunan ve failleri kollayan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerekir" dedi.
 
'TUTUMDA DEĞİŞİKLİK YOK'
 
Açıklamasında, "AKP hükümetinin başından itibaren failleri koruyan, terfi ettiren tutumunda herhangi bir değişiklik olmadığını" iddia eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:
 
"En son Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ercan Demir, Dink'in öldürülmesinde ihmalle suçlandığı halde bugüne kadar hakkında elle tutulur bir soruşturma yapılmadı. Dink cinayetinin failleri veya görevi ihmal eden kamu görevlileri, Ogün Samast'la fotoğraf çektiren kamu görevlileri, adaleti canilerin aklama aracı olarak kullananlar, siyasi güçlerini failleri kollamak için çalışanlar terfi ettirildi. Dönemin İstanbul Valisi bakanlığa, İstanbul Emniyet Müdürü valiliğe getirildi. Tüm dünyada yankı uyandıran bu cinayet, bir tetikçinin şahsında unutturulmaya çalışıldı."
 
'YAKINLARIYLA ALAY EDİLİYOR'
 
Hrant Dink cinayeti üzerinde herhangi bir sır perdesi kalmadığını söyleyen Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şimdilerde Dink cinayetini belli bir kesime ihale etmeye çalışan AKP iktidarı, Dink'in ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla alay etmektedir. Ermenilerin bu ülkede uğradığı ayrımcılığa başından itibaren itiraz etmiş, halkların kardeşliğini savunmuş, geçmişle hesaplaşılması için mücadele etmiş ve tüm bunları da sadece kalemi ve diliyle yapmış olan Hrant Dink, bu topraklarda yetişen ender vicdanlardan biriydi."
 
'VİCDANLAR DERİN YARA ALDI'
 
Dink'in öldürülmesiyle vicdanların derin bir yara aldığını, bu yaranın kapanması için adaletin şart ve kaçınılmaz olduğunu dile getiren Tanrıkulu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Hrant Dink'in failleri 3-5 tetikçiden ibaret değildir. Bu cinayet büyük bir organizasyonun tasarımıdır. O yüzden de adaletin yerini bulması için cinayette ihmali olan, sorumluluğu bulunan ve failleri kollayan herkesin adalet önünde hesap vermesi gerekiyor. Hrant için, adalet için yarın yine Agos gazetesinin önünde olacağız. Hrant'a bir kez daha söz vereceğiz: Sana sıkılan o kurşunun hesabını sormaya devam edeceğiz. Katillere ve onları kollayanlara inat, kardeşimizsin Hrant."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler