Dink Ailesi Avukatından İddia

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesinin avukatı Bahri Belen, Trabzon Valiliğinin bazı emniyet görevlileri hakkında soruşturma izni vermemesi kararıyla ilgili dosyayı incelemek ve fotokopi almak için Valilik makamına dilekçeyle başvurdu

Dink Ailesi Avukatından İddia

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesinin avukatı Bahri Belen, Trabzon Valiliğinin bazı emniyet görevlileri hakkında soruşturma izni vermemesi kararıyla ilgili dosyayı incelemek ve fotokopi almak için Valilik makamına dilekçeyle başvurdu. Belen, dosyanın, içindeki bilgiler gizli olduğu gerekçesiyle kendisine verilmediğini söyledi.

İstanbul Barosu avukatlarından Belen, Valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon Valiliğinin, Hrant Dink cinayetiyle ilgili olarak bazı güvenlik görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi kararını içeren dosyayı incelemek istediklerini belirterek, ''Bize dosyadaki bilgilerin gizli olduğu söylendi'' dedi.

Soruşturma izni verilmemesiyle ilgili dosyayı detaylı olarak incelemek istediklerini ifade eden Belen, şunları söyledi:
''Bu konuda sağlıklı bir karar verebilmek, tahkikat dosyasının eksiksiz ve titizlikle incelenmesiyle olanaklıdır. Bu konuda gizlilik kaydıyla bazı dosyaların verilmemesi adil yargılanma açısından kabul edilemez. Bu nedenle dosyadan tüm belgelerin fotokopilerinin verilmesini istiyoruz.''

Belen, Trabzon'da bulunduğu süre içerisinde olayla ilgili çeşitli dosyaları inceleyeceğini kaydetti.

Dink ailesi, Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesi olayında Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin ''Suçların önlenmesinde memuriyet görevini gereği gibi yapmadıkları'' iddiasıyla şikayette bulunmuş, Trabzon Valiliği, söz konusu emniyet görevlilerinin üzerine atılacak herhangi bir kusur bulunmadığı, ayrıca Dink'in öldürüleceği konusunda 17 kez ihbar yapıldığı iddiasının da doğru olmadığı yönünde karar almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler