DHKP/C'li teröristler böyle yakalandı!

İstanbul'da düzenlenen DHKP/C'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

DHKP/C'li teröristler böyle yakalandı!

 İstanbul'da düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP/C'nin sözde genel sekreteri Ümit İlter ve sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu üst düzey 8 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, DHKP/C terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İdil Kültür Merkezi'nin Şişli'deki binasına operasyon yapıldı.

Operasyonda binanın üst katındaki gizli bölmelerde saklanan İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesindeki "yeşil" kategoride aranan DHKP/C'nin sözde genel sekreteri Ümit İlter ile "gri" kategoride aranan Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan aranan örgütün sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu ile aynı suçtan aranan sözde Halkın Hukuk Bürosu sorumlusu Barkın Timtik, "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlemek", "yönetmek", "bunların hareketlerine katılmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçlarından arama kaydı bulunan sözde halkın mühendis mimarları sorumlusu Barış Yüksel ile operasyon sırasında binada bulunan Betül Varan ve Sultan Gökçek yakalandı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

SÜLEYMAN SOYLU:"DHKP/C'Lİ 8 TERÖRİSTİ İNLERİNDE BULDULAR"

İstanbul'da aralarında sözde Türkiye sorumlusunun da bulunduğu 8 DHKP/C'li teröristin yakalandığını söyleyen Soylu,"Bizimkiler dağda PKK'yı nasıl avlıyorlara, nasıl onlara orada hayat hakkı tanımıyorlarsa, nasıl inlerinde onlara gerekli cevabı veriyorlarsa bugün İstanbul emniyetimiz de istihbaratımız da terör dairemiz de terörle mücadele şubemiz de Allah razı olsun onlardan... DHKP/C'li 8 teröristi inlerinde buldular, derdest ettiler. Birisi Türkiye sorumlusu, birisi yeşil kategoride, ikisi gri kategoride. Allah'ımıza şükürler olsun, sadece 780 bin kilometrekarede değil, etrafımızda, coğrafyada da kim bize musallat olmak istiyorsa, kim aziz milletimizin huzurunu bozmak istiyorsa, kim bu ülkede çocuklarımızın yarın güzel ve aydınlık bir gelecekte yaşamasını engellemek istiyorsa, bilesiniz ki onları yerin yedi kat dibine gömmek milletimize boynumuzun borcudur."

Terör örgütünü ve faaliyetlerini savunan milletvekillerine, "milletin vekili" demeyeceğini dile getiren Soylu, "Ben onlara 'Kandil'in vekilleri' diyorum. Ben onlara, 'PKK'nın vekili' diyorum. Ben onlara, 'milletin vekili' demem. Bizim milletimizin, aziz milletimizin, güzel insanlarımızın, böyle teröre destek olan, terörün emrinde olan milletvekili olamaz, olmayacaktır." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem