Devletin ilk Ermeni memuru!

Türkiye'de ilk kez Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı devlet kadrosuna alındı. 2009'da AB uzmanlık sınavını kazanan Leo Süren Halepli, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde göreve atandı.ABGS'nin 2009'da açtığı uznalık sınavını kazanan ardından mülakatı da

Devletin ilk Ermeni memuru!

Türkiye'de ilk kez Ermeni asıllı bir Türk vatandaşı devlet kadrosuna alındı. 2009'da AB uzmanlık sınavını kazanan Leo Süren Halepli, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde göreve atandı.

ABGS'nin 2009'da açtığı uznalık sınavını kazanan ardından mülakatı da başarıyla tamamlayan Leo Süren Halepli'nin ataması sınavı kazanamayan bir vatandaşın itirazına takılmıştı. Danıştay, İdari Mahkeme'nin almış olduğu yürütmeyi durdurma kararını bozuna Halepli'nin önünde bir engel kalmadı.

AÇIKLAMAYI BAĞIŞ YAPTI
Konuya ilişkin açıklamayı Başmüzakereci Egemen Bağış yaptı. Bağış, 2009'da açtıkları sınava katılan ve 400 kişi arasından seçilen Halepli'nin atanmasının sınavı kazanamayan bir vatandaşın Danıştay'a yaptığı itiraz nedeniyle gerçekleşemediğini hatırlatarak, "Biz de Danıştay 11. Dairesi'ne itiraz ettik. Danıştay, Şubat 2011'de İdare Mahkemesinin almış olduğu yürütmeyi durdurmayı bozdu. Biz durumu Halepli'ye bildirdik. Düşünüp kararını verecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem