Devlet bahçeli o ismi görevden aldı

Devlet Bahçeli Erhan Usta'yı görevden aldı.

Devlet bahçeli o ismi görevden aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Meclis Grup Başkanvekili Erhan Usta'yı görevden aldı.

İYİ Parti'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "EYT önerisine", "evet" oyu veren MHP'de kriz yaşandı. Öneriye, AK Parti'den 135 ret; CHP, MHP, HDP, İYİ Parti'den 145 kabul oyu çıktı. MHP'nin, İYİ Parti'nin önerisine destek vermesi "Cumhur İttifakı çatlıyor mu" sorusunu gündeme getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, öneri üzerine konuşma yapan ve aynı zaman bugün MHP'nin nöbetçi grup başkanvekili olan Erhan Usta'yı görevden aldı. Usta, öneri üzerine yaptığı konuşmada, "Bu konunun bir makuliyet içerisinde TBMM'de çözülmesi önemli. Bu konu hiçbir şekilde siyasi polemik konusu olmamalı, siyasi istismar konusu olmamalı. Bazı siyasi partiler MHP'yi bu anlamda güya köşeye sıkıştırma gibi bir noktaya gidiyor. Bu yanlış. İktidar grubunun bu uzlaşının içerisinde olması çok iyi olacaktır" demişti.

Bu gelişmenin ardından MHP'nin, TBMM Genel Kurulu'nda EYT Araştırma Komisyonu kurulup kurulmayacağına dair önergesinin oylamasında "ret" oyu vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem