Depremlerde son durum! AFAD Başkanı açıkladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısını AFAD Başkanı Yunus Sezer açıkladı.

Depremlerde son durum! AFAD Başkanı açıkladı

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 44 bin 374 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

AFAD Başkanı Yunus Sezer, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

44 bin 374 insanımızı kaybetmiş durumdayız. Allah'tan rahmet diliyorum milletimizin başı sağ olsun. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 235 bin arama kurtarma personeli vardı şu anda 8 bin 182 arama kurtarma personeli yapılan çalışmalara eşlik etmekte. 230 bine yakın bir personelimiz çalışmalara devam ediyor. Hava araçlarını yoğun bir şekilde kullanıyoruz. En ücra noktalara kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Günlük ortalama 10 binin üzerinde bölgeye çadır sevk ediyoruz. 287 tane çadırkentimiz var.

7 bin 327 personel çalışmalarını sürdürüyor yaklaşlık 1 milyon kişiye psikososyal destek verilmiş durumda. Afetzedelerimize yönelik 10 bin lira ödemeler yapılması kararlaştırılmıştı. 918 bin vatandaşımıza ödemeler yapıldı. E devlet üzerinden kontrol edebilirler. Bu ödemelerimiz de hızlı bir şekilde devam ediyor.

KİRA VE TAŞINMA YARDIMI
Taşınma yardımı dediğimiz yardımlarla ilgili ve kira yardımlarıyla ilgili hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. E devlet üzerinden başvurular alınarak değerlendirme süreci devam ediyor. Yakın bir zaman içinde ödemeleri başlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem