Depremde 90 ev zarar gördü!

Muş Valisi Ali Çınar, merkez üssü Bulanık olan yer sarsıntılarında 91 evin hasar gördüğünü söyledi. Çınar, "Bu vatandaşlarımıza 131 tane çadır, 72 tane mutfak seti, 225 adet rulo yatak, 350 tane battaniye, 90 tane katalitik soba ve 20 koli su desteği sağl

Depremde 90 ev zarar gördü!

Muş Valisi Ali Çınar, merkez üssü Bulanık olan yer sarsıntılarında 91 evin hasar gördüğünü söyledi. Çınar, "Bu vatandaşlarımıza 131 tane çadır, 72 tane mutfak seti, 225 adet rulo yatak, 350 tane battaniye, 90 tane katalitik soba ve 20 koli su desteği sağladık." dedi.

Haçlı Gölü'nün etrafında bulunan 7 köy ve 1 mezranın depremde zarar gördüğünü belirten Vali Çınar, "Bulanık ilçe merkezinde de yapıları çok sıkıntılı olan bazı evlerimiz depremden etkilendi. Şu ana kadar yapmış olduğumuz tespitler sonucunda 91 tane hanemiz hasar görmüştür." dedi.

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızla yerinde görüştük. Evleri gördük, içerilere girdik ve bunlar ile ilgili tespitlerimizi yaptık. Bu konuda önümüzdeki günlerde ilgili kurumlarımız ile görüşerek buralardaki sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacağız. Evlerin büyük bir kısmının hala eski usulle, taşların çamurla tutturulması suretiyle ev yapıldığını gördük. Bunlarla ilgili olarak da bir proje gerçekleştirme ihtiyacı duyuyoruz. Özellikle çok sıkıntılı evlerle ilgili bir yenileştirme çalışmasına başlamamız gerektiğini düşünüyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem