Deprem bölgesinde salgına karşı erken uyarı sistemi devrede

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde salgın riskine karşı açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinde salgına karşı erken uyarı sistemi devrede

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketi sonrası afet bölgesindeki salgın riskine karşı 'erken uyarı sistemi' devreye sokuldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şu an bilimsel olarak salgın anlamına gelebilecek bir veri söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede bilimsel olarak salgın anlamına gelebilecek bir verinin söz konusu olmadığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Erken Uyarı Sistemi"ni devreye soktuklarını söyledi. Deprem bölgesindeki salgın riskine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Koca, bölgede salgın hastalık riskine karşı "Erken Uyarı Sistemi" üzerinden sendromik sürveyans yapıldığını belirtti.

Deprem-bölgesinde-salgına-karşı-erken-uyarı-sistemi-devrede

SALGIN VERİSİ YOK"
"Bu çalışma sayesinde, risk oluşturabilecek enfeksiyonlara ilişkin erken dönemde veri toplanıp analiz edilmektedir" diyen Koca, "Erken Uyarı Sistemi tüm bölgede devrede. Şu an, bilimsel olarak salgın anlamına gelebilecek bir veri söz konusu değildir. Bu durumu korumamızın koşulu ise içme suyu ve gıda temizliği ile ortam temizliği gibi, her biri asla taviz verilemeyecek olan faktörlere bağlıdır.

On binlerce insan içinde sayısı onla, yirmiyle ifade edilen ishal gibi bazı vakalar özel anlam ifade etmeyen bir durumdur. Bir kaynaktan bulaşıp yayılan bir hastalık olmaması esastır. Şebeke suyundan kaynaklanabilecek sorunlara karşı bu açıdan son derece dikkatliyiz" açıklamasında bulundu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem