Deniz Baykal'ı vuracaktı

MYK toplantısına Genel Başkan Deniz Baykal'a suikast düzenlemek için yurtdışından gelen bir suikastçının yakalandığı haberi damgasını vurdu.İlk bilgilere göre yurtdışından suikast için gelen bir kişi İstanbul Emniyeti tarafından yakalandı. Şu anda Emniyet

Deniz Baykal'ı vuracaktı

MYK toplantısına Genel Başkan Deniz Baykal'a suikast düzenlemek için yurtdışından gelen bir suikastçının yakalandığı haberi damgasını vurdu.

İlk bilgilere göre yurtdışından suikast için gelen bir kişi İstanbul Emniyeti tarafından yakalandı. Şu anda Emniyet'te sorgulanıyor.

Suikastçının çok sayıda sabıkasının olduğu da öğrenildi.

MYK toplantısının ardından şu saatlerde CHP'den konuyla ilgili bir açıklama yapılıyor. Açıklamayı Genel Sekreter Önder Sav yaptı.

CHP'li Önder Sav konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. İşte o açıklamadan satır başları:

 Yurtdışından suikast için gelen bir kişi İstanbul Emniyeti tarafından yakalandı. Şu anda Emniyet'te sorgulanıyor.

 15 Nisan günü yani eylem planının gerçekleştirileceği sırada İstanbul Emniyeti'ne Baykal'a suikast ihbarı yapılıyor.

İstanbul Emniyeti ihbarı yapan kaynağa ulaşmaya çalışmış. Daha sonra Şişli Savcılığı olaya el atmıştır. İnceleme şu an Şişli Savcılığı'nda sürmektedir.

Suikastçının çok sayıda sabıkasının olduğu da öğrenildi.

MYK toplantısının ardından şu saatlerde CHP'den konuyla ilgili bir açıklama yapılıyor. Açıklamayı Genel Sekreter Önder Sav yapıyor.

15 Nisan günü yani eylem planının gerçekleştirileceği sırada Emniyet'e ihbar geliyor. İstanbul Emniyeti Baykal'a suikast ihbarını yaptı.

Ama bize aktarılanların yetersiz delil olduğu kanısına vardık. İstanbul Emniyeti ihbarı Ankara'ya iletmekle kalmamış ihbarın geldiği yeri de incelemiş. İhbarın bir internet kafeden yapıldığı ortaya çıkmış.

Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. Bize göre yeterli bir incelemenin yapılmış olduğunu söyleyemem. Daha çabukluk beklenebilirdi. Hukukun gereği de budur. Bunların esirgendiği, yapılmadığı görülüyor.

Bizce yeterli ilgi gösterilmedi

Böyle bir ihbarı çok önceden alıp ana muhalaefet partisinin liderini koruma kollama görevi vardır Emniyet'in. Bu ihbarın bize çok önceden gelmesi gerekiyordu.

Bizim sonradan haberimiz oluyor. Teknoloji, kamuflajı yapmaya çok müsait. 13'ünde gelen ihbarı 15'inde gelmiş gibi gösterdilerse bu daha da vahim.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem