Demierel 38 yıl sonra yorumladı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idamına ilişkin, “O devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok. Benim gücüm yok. Çünkü benim elimden de hükümet alınmış. O gün ülkeye hakim olan güç benim elimden

Demierel 38 yıl sonra yorumladı

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının 6 Mayıs 1972'de idamına ilişkin, “O devir içerisinde benim siyasi sorumluluğum yok. Benim gücüm yok. Çünkü benim elimden de hükümet alınmış. O gün ülkeye hakim olan güç benim elimden de hükümeti almış” dedi.

Süleyman Demirel: “Bu hadise devletin tasarrufudur, yani mahkemeden geçmiştir, Meclis tasdiklemiştir. İcra edilmiştir. Bu bir tane de değildir. Birçok tanedir. Durup durduğu yerde de olmuş değildir. Onun içindir ki o tasarruf seçilmiş Meclisindir. Zaman içerisinde meclislerin birtakım kararları yadırganabilir. Ama karar meşrudur, meşruiyet tartışması yapılamaz. Bundan kötüleme tartışması çıkartamazsınız, o zaman devlet işlemez" dedi.

"İÇİM SIZLAR AMA"

Gazetecilerin “Adı geçen gençlere sizin 'yurt dışında eğitim bursu önerdiğiniz' şeklinde haberler de çıkmıştı” sözleri üzerine Demirel, “Hayır, o haberlerin hiçbirisi doğru değildir. Sadece içim sızlar, şimdi de sızlar. O zaman da sızlamıştı. Ama ülkede kanunu, nizamı çiğneyemeyiz ki... Ortada merhamet, vicdan var. Ama kanun, nizam da var. Kanun icra edilmiş. Zorla yapılmış bir işlem de değil, mahkemeden geçmiş, temyizden geçmiş, her türlü savunma imkanları tanınmış ve bu neticeye gelinmiş” diye konuştu.

CHP’DEN DENİZLER İÇİN YÜRÜYÜŞ

CHP Ankara İl Örgütü de Ankara'da meşaleli bir yürüyüş düzenleyecek.

Gezmiş, Aslan ve İnan’ı anmak için düzenlenecek olan meşaleli yürüyüş, saat 19.30’da Güvenpark’taki CHP Ankara İl Başkanlığı binasının önünden başlayacak ve Sakarya Caddesi’nde sona erecek. CHP Ankara İl Örgütü, meşaleli yürüyüşten sonra Sakarya Caddesi’nde sergi açacak ve film gösterimi yapacak.

CUMOK üyeleri 'Üç fidan'ı Dolmabahçe Meydanı'nda öğle saatlerinde andı. Grup, denize karanfiller bıraktı.

TKP de Deniz'leri Galatasaray Lisesi'nden Dolmabahçe'ye yapacakları yürüyüşle anacak. Yürüyüşün ardından Dolmabahçe Meydanı'nda miting düzenlenecek.

68'liler Vakfı da yarın saat 20.00'de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ''3 Fidan'ı anıyoruz'' etkinliğini gerçekleştirecek.

ABD KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE PROTESTO

Öğrenci Kollektifi üyesi 10 kişi bugün saat 10.00 sıralarında ABD'nin İstinye'deki İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto gösterisi yaptı. Grup, üzerinde Deniz Gezmiş'in bir portresinin olduğu pankartı açtı. Göstericiler ABD bayrağını yaktı ve başkonsolosluk bahçesine yumurta attı. Göstericiler iki de meşale yaktı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler