"Davos yerini buldu!"

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'da Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''AK Parti'nin karnesinin milletin takdiri ile dolu olduğunu'' söyledi. Erdoğan, 3 Kasım 2002, 28 Mart 2004 ve 22 Temmuz 2007 seçimlerinde elde ettikleri başarıyı,

"Davos yerini buldu!"

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'da Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ''AK Parti'nin karnesinin milletin takdiri ile dolu olduğunu'' söyledi. Erdoğan, 3 Kasım 2002, 28 Mart 2004 ve 22 Temmuz 2007 seçimlerinde elde ettikleri başarıyı, 29 Mart seçimlerinde de göstereceklerini dile getirdi.

Karnelerinin 29 Mart'ta da iyi çıkacağını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin AK Parti ile uyanışa geçtiğini ve yeniden büyük Türkiye olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''780 bin kilometrekarede yatan o köklü medeniyet, o asil ruh yeniden canlanıyor. 71.5 milyon insan bugün yeniden büyük bir millet olmanın, büyük bir devlete sahip olmanın gururunu yüreğinde hissediyor...

3 Kasım 2002'de bütün milletimiz ile başlattığımız adalet ve kalkınma yolculuğumuz bütün hızıyla sürüyor. şunu çok açık bir dille ifade ediyorum, bu Türkiye'nin medeniyet yürüyüşüdür. Bu yoldan asla geriye dönüş yoktur. Türkiye, milletinin gücünü arkasına alarak çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak suretiyle, her geçen gün daha kararlı, daha azimli ve daha güçlü bir şekilde ilerliyor. Onun için diyoruz ki 'İşimiz hizmet, gücümüz millet'

Bu milletin azmedince neleri yaptığını, neleri başardığını biz çok iyi görüyoruz, anlıyoruz. 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet, küçük düşünseydi, İstanbul fethedilebilir miydi? Mimar Sinan, küçük düşünseydi, dünyanın 7 harikasına bedel Süleymaniyeleri, Selimiyeleri inşa edebilir miydi, bu harikulade kervansaraylar, köprüler, camiler inşa edilebilir miydi? Bu millet küçük düşünseydi, Kastamonu, akın akın Çanakkale'ye koşup, destan yazmasaydı bu ülke istiklalini kazanabilir miydi?

Bu milletin kadınları küçük düşünseydi Kastamonulu Şerife Bacı, İstiklal Savaşı'nda mermileri korumak için soğuktan donup şehit düşmeseydi, Kastamonulu Halime Çavuş, erkek kılığına girerek cephelerde savaşmasaydı, Kastamonulu Kara Fatma istiklal mücadelesinde büyük zorluklara göğüs germeseydi, bu millet bugün ayakta kalabilir miydi? Onun için buradan büyük Türkiye'ye sesleniyorum; 'Sen Türkiyesin, büyük düşün' diyorum. 'Sen Kastamonulusun büyük düşün' diyorum. Çünkü bize küçük düşünmek yakışmaz, biz büyük düşüneceğiz. Onun için diyorum ki 29 Martta 'Evet' mührünü AK Parti'nin üzerine vuracağız ki büyük düşündüğümüzü ortaya koyalım.'

AK Parti'nin seçimden seçime Anadolu'nun yollarını hatırlayan bir parti olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, Ankara'da masa başında oturup, Kastamonu'nun yollarını bilmeyen siyasetçiler olmadıklarını söyledi.

''DAVOS YERİNİ BULDU''

Meydandakilerin, Davos'ta yaşananlarla ilgili sözleri üzerine ise Erdoğan, şunları söyledi:

''Davos'u zaten TV'lerde izlediniz, günlerce izlediniz. Davos yerini buldu. İşte bak dün İsrail'de seçimler yapıldı, yerini buldu merak etmeyin. Biz Türkiye'ye yakışan neyse, onuruna yakışan neyse onu yapıyoruz. Nasıl orada yaptıysak, ondan önce de yaptık, bugün de yaparız, yarın da yaparız. Niye? Çünkü biz sıradan bir millet değiliz. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif'in bir ifadesi var. Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz. Biz böyle bir milletiz. Onun için bu milletin alnını yere sürdürtmeyeceğiz, yere baktırtmayacağız.

İnşallah yiğit düştüğü yerden kalkar ve bu millet düştüğü yerden küllerinden doğmaya başlayarak kalkıyor. İnşallah, cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, 2023'te ilk 10 içerisindeki Türkiye'yi göreceksiniz. Hedef o.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasında ekonomideki gelişmeleri de anlatarak, Türkiye'nin, dünyanın 17., Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi olduğunu anımsattı. ''Eğer bu mafyalar, bu çeteler bu işi idare ediyor olsaydı yine aynı yerde sayardık. Ama hayır. Hortumlar çalışsaydı, bu duruma gelemezdik'' diyen Erdoğan, hortumların kesildiğini ve kesilmeye devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Eğer bazı menfaat şebekeleri rahatsız oluyorsa, bazı medya kuruluşları rahatsız oluyorsa biliniz ki bunun tek sebebi, hortumlar kesiliyor da onun için. Bugüne kadar bize yandaş medya diye bazı medya kuruluşlarını sipariş edenlere ben şimdi diyorum: Yandaş medyanızla gururlanabilirsiniz. Ama ben aynı zamanda bir şey daha söylüyorum, yine burada söyleyeceğim. 'Yalan, yanlış haber yapan, haber yazan, uyduran, iftira atan medyaya ilginizi kesin' diyorum. Çünkü basının görevi doğru haberdir. Eğer yalan, yanlış haber yazıyorsa, yapıyorsa onu yokluğa mahkum etmelisiniz. Bu kadar açık konuşuyorum. Bakın isim vermiyorum ama 'Yalan, yanlış haber' diyorum, 'İftira atanlar' diyorum, 'Düzmece, uydurma haber yapanlar' diyorum.

Bunlara karşı millet olarak sizler de 'Sivil inisiyatifinizi kullanın, tavrınızı koyun' diyorum. ''

''BİZ BELEDİYECİLİĞİ İYİ BİLİRİZ''

Erdoğan, konuşmasında Kastamonu'da yapılan yatırımları da anlattı.

Kastamonulu çiftçilerin hep yanında olduklarını, toplam 196 milyon TL tarımsal destek verdiklerini anlatan Erdoğan, kendilerinden önceki DSP-MHP-ANAP iktidarı dönemindeki tarımsal desteği, iki katına çıkardıklarını belirtti.

Hayvancılığa verilen desteği Kastamonu'da 19 kat artırdıklarını anlatan Erdoğan, 2007 yılında yaşanan kuraklık nedeniyle sıkıntı yaşayan çiftçinin imdadına yetişerek 5 milyon TL ödeme yaparak nefes almalarını sağladıklarını söyledi.

Kendilerinden önce Ziraat Bankası aracılığı ile 2002 yılında çiftçilere sadece 3 milyon TL kredi sağlanmışken, 2008 yılında çiftçilere 66 milyon TL destek sağlandığını bildiren Erdoğan, ''Yani 1'e 22 artırıldı. Ondan önce Ziraat Bankası nasıl kredi versin. Çünkü hep fonluyorlardı. Hortumlar kurulmuş, hortumlar belli yerlere gidiyordu, benim çiftçime gelmiyordu ki işte biz bunu da hallettik'' dedi.

29 Martta yeni bir döneme girileceğini, 22 Temmuz seçimlerinde verdikleri ''Muazzam desteği'' halktan yine istediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Biz belediyeciliği iyi biliriz'' diye konuştu.

Erdoğan, partisinin Kastamonu Belediye Başkan Adayı Mustafa Gökhan Gülşen'i konuşma yaptığı platforma davet ederek, vatandaşlardan adaylarına destek vermelerini istedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin özleminin, birlik siyaseti, milleti bir ve bütün olarak kucaklama siyaseti olduğunu belirterek sözlerini, ''(Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet) dedik. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Son söz sizin. Karar sizin. Bu ülke bizim. Durmak yok, yola devam'' diyerek tamamladı.

Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti belediye başkan adaylarını platforma davet ederek tanıttı, birlikte fotoğraf çektirdi. Başbakan Erdoğan meydana gelişinde ve aday tanıtımının ardından partililere karanfil dağıttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem