Danıştay olağanüstü toplandı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dün akşam saatlerinde Danıştay'ı eleştirdiği açıklamasının ardından Danıştay Başkanlar Kurulu olağanüstü toplanma kararı alarak toplandı. TOPLANMA KARARI ALINDIDanıştay İdari Dava Daireleri Kurulu toplantısının hem

Danıştay olağanüstü toplandı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dün akşam saatlerinde Danıştay'ı eleştirdiği açıklamasının ardından Danıştay Başkanlar Kurulu olağanüstü toplanma kararı alarak toplandı.

TOPLANMA KARARI ALINDI

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu toplantısının hemen ardından Danıştay Başkanlar Kurulu toplandı. Kurulun Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı bir yanıt vermesi beklenen durumu ifade ediyor.


İşte o açıklama:

"Anayasa Mahkemesi'nin, Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında 5747 sayılı Kanunun iptali istemiyle açılan davada verdiği kamuoyunca da bilinen kararı ile Kovanlık Belediyesince açılan davada Danıştay Sekizinci Dairesince verilen karar nedeniyle Başbakan'ın 24 Aralık 2008 gününde yazılı ve görsel basında yer alan, “… Türkiye'de demek ki, ikinci bir Anayasa Mahkemesi daha çıktı. Yani Anayasa Mahkemesi bir tane var Türkiye'de ikinci bir Anayasa Mahkemesi yok. Yasama organının çıkardığı kanunların üzerinde tasarruf yetkisi olan sadece Anayasa Mahkemesi'dir. Beni şaşırtan bir olay olmuştur. …” yolundaki beyanatından sonra ve aynı gün Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafından, Mahkemelerince verilen iptal kararını yorumlayarak yapılan açıklamada, “… Anayasa'nın 153. maddesinde Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yürütme ve tüm yargı organlarını bağlayacağı kuşkusuzdur. Bu bağlayıcılığa karşın, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uyulmaması ya da mahkemenin öngörmediği bir sonuç çıkarılması, Anayasa'nın 153. maddesinin ihlal (gözardı) edilmesi sonucu(nu) doğurur. Hukuk devletinde herkesin Anayasa'da öngörülen ilkelere uygun davranma ve hukuku üstün tutma sorumluluğu ve zorunluluğu vardır.” şeklinde ifadeye yer verildiği görülmüştür.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler