Cüneyt Zorlu: Gerçek kahramanlar, Çanakkale’de ve kurtuluş savaşında şehit ve gazi olanlardır

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu’dan 18 Mart mesajı geldi.

Cüneyt Zorlu: Gerçek kahramanlar, Çanakkale’de ve kurtuluş savaşında şehit ve gazi olanlardır

Ortahisar ilçesinin CHP’li meclis üyesi Cüneyt Zorlu 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Zorlu Mesajından şu ifadeleri kullandı:

18 Mart 1915 Çanakkale savaşı bugün var olmamızın ve bu toprakların vatan olmasının destanıdır. Bitmiş tükenmiş Osmanlı’nın girdiği Alman ve Avusturya Macaristan ittifakı ile diğer taraftan İngiliz, Fransız, İtalyan, Ruslar ve eski Osmanlı unsuru devletler ittifakları arasında yapılan acımasız savaştır.

Hesapları Anadolu’yu parçalayıp sömürge haline getirmek. Fakat bunun için önce İstanbul’a ulaşmak için Çanakkale geçilmeli. Tabi geçilemedi. 250 000 Türk, Arap, Laz, alevi, Sünni şehit verilmiş ama ÇANAKKALE SAVAŞARAK GEÇİLMEZ diye tarihe kanla not düşülmüş tüm dünyaya mesaj verilmiştir…

Çanakkale zaferi yokluklar içerisindeki bir milletin top yekûn direniş destanıdır. Türk milletinin Anadolu da ki binlerce yıllık tarihinin devamını sağlaması açısından son derece önemlidir. 57. Alayın kahramanlıklarını duymayan kalmamıştır. Hala dünya üzerinde böyle, başka bir kahramanlık anlatılamamaktadır. 49 Subay 3840, erin tamamı şehit ola ola komuta kademesinde kimse kalmadı. En son Konyalı Hasan Fehmi Bey 57. Alayın son askeri olarak, Alay sancağını bir ağacın dalına asarak şehit oluyor. Sancak yere düşmüyor. Bu alay sancağı niye Gelibolu ya geldiklerini bilmeyen Anzaklar tarafından ele geçirilerek Avustralya ya götürülüyor. Anzakların, bu sancağın altına yazdıkları ‘’Bu alay sancağı ele geçirilmiştir ama esir edilememiştir. Lütfen önünden saygıyla geçiniz ‘’ diyerek destanın büyüklüğünü gözler önüne sermiştir.

1915 Çanakkale destanı, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulacak Türkiye Cumhuriyetinin başlangıç ruhuydu.Türk bağımsızlığı Çanakkale denizlerinde ,Anafartalar da atılmıştır.

Günümüzde de yaşatılması gereken Çanakkale ruhudur. Aynı ruhla cumhuriyete ve millet iradesine sahip çıkmaktır.

Gerçek kahramanlar, Çanakkale’de ve kurtuluş savaşında şehit ve gazi olanlardır. Sonradan uydurulan kahramanlar Türk milletinin kahramanı değildir.

Başta büyük önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmak üzere bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve milletle anıyoruz. O ruhu yaşatmaya and içtik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem