Cumur, gerginliğin nedeni CHP

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili aldığı karardan sonra ortaya çıkan gerilimli ortamın sorumlusunun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğunu söyledi. CHP'nin halkın değerlerinden uzak olduğunu ve halk için yap

Cumur, gerginliğin nedeni CHP

AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili aldığı karardan sonra ortaya çıkan gerilimli ortamın sorumlusunun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olduğunu söyledi.
CHP'nin halkın değerlerinden uzak olduğunu ve halk için yapılan uygulamalara muhalefet yapmayı gelenek haline getirdiğini ifade eden Cumur, "Halktan destek göremeyenler, halkın içine giremeyenler, halktan kopuk olanlar istediklerini TBMM'nin dışında aramaktadırlar. Meclis halkın temsil edildiği bir yerdir. Eğer halk adına bir icraat yapmak istiyorsanız gelin kutsal meclisin çatısı altında tartışalım. Ama onlar kanunlara katkı koymak yerine iptal etmek için mahkeme kapılarında zamanlarını geçiriyorlar"
dedi.


Halkın bugün onlara güldüklerinin farkında bile olmadıklarını belirten Cumur, "Türban ile ilgili 411 Milletvekilinin kararına rağmen Anayasa Mahkemesi'nin aksi bir karar vermiş olması siyasidir. Bizden Anayasa Mahkemesi'nin kararına karşı saygılı olmamızı bekleyenler ne yazık ki inancı gereği başörtüsü takıp okuma hakkını kullanmak isteyen insanlara saygı göstermemektedirler. Anayasa Mahkemesi kendi yetkisini aşarak türbanla ilgili düzenlemeye reddetmiştir. Şekil olarak incelemesi gerekirken yasayı esas olarak incelemesi Anayasanın amir hükmüne aykırıdır. Bu karar ile Anayasa Mahkemesi meclisin yasama faaliyetlerini hiçe saymıştır. Kızların üniversiteye başı açık girmelerini istemek Türkiye'nin laiklik anlayışı ile çelişmektedir. Laik bir devlette dine göre uygulama yapılamaz. Ama Türkiye'de ne yazık ki bunun tam tersi bir uygulama yapılıyor" diye konuştu.

CHP'nin önümüzdeki dönemde halkın karşısına hangi anlayışla çıkacağını çok merak ettiğini ifade eden Cumur, "Seçim meydanlarında insanlara başörtüsü dağıtanlar, bugün 'Bizim istediğimiz kadar başınızı kapatabilirsiniz' diyorlar. Yarın milletin karşısına çıkıldığında bu insanlar halka karşı ne diyecekler onu merak ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde halkı ile bu kadar kopuk olan, halkın değerlerine karşı bu kadar saygısız başka bir siyasi parti olmamıştır. Onlar yeri gelince dini kullanırlar yeri gelince de Peygamber Efendimizi aşağılayıcı sözleri söylemekten geri kalmazlar. Yani iki yüzlülük yapıp halkı kandırmayı her zaman hedef yaparlar Bugün ana muhalefet partisi konumunda olan CHP yarın bu unvanını kaybedecektir. Çünkü halka karşı siyasette hiçbir kurum başarılı olamaz" diye konuştu.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem