Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!

 Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor!

  Kasım ayının ilk kabinesi toplantısında birbirinden önemli konu başlıkları masada olacak. 2 hafta sonra yeniden toplanacak kabinede ekonomi ve başörtüsüne anayasal güvence gibi konular görüşülecek. İşte kabinede konuşulacak olan konu başlıkları…
Kasım ayının ilk  kabinesi 2 hafta sonra bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. Beştepe’de gerçekleştirilecek kritik toplantıda ana gündem maddesinin ekonomi olması bekleniyor. Bu kapsamda enflasyonla mücadele ilk sırada yerini alırken yapılan tedbirlerin sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor.

REFAH PAYI VE  EYT MASADA
İşçi, memur ve emekliler için yıl başında yapılacak olan zamma ilaveten verilmesi planlanan refah payının da gündeme gelebileceği ifade edildi. EYT, sözleşmelilere kadro gibi konuların da görüşülmesi bekleniyor. Öte yandan doğal gaz yardımı gibi kış döneminde verilebilecek olası destekler üzerinde de görüşme sağlanacak.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL ÇÖZÜM
Aileyi güçlendirecek  başörtüsüne  anayasal güvence getirmeye yönelik anayasa değişiklik süreci devam ediyor. Taslak metin tamamlandı. Düzenlemenin kabul edilmesi veya referanduma gitmesi için muhalefetin tavrı belirleyici olacak. AK Parti heyetinin muhalefet partileri ile yaptığı görüşmenin ardından Meclis gündemine gelecek düzenleme, kabine toplantısında da kapsamlı bir şekilde ele alınacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın muhalefet partileri ile yaptığı görüşmelere ilişkin bir sunum yapması da bekleniyor.

DIŞ POLİTİKA
Toplantıda Rusya-Ukrayna gerilimi, Türkiye öncülüğünde tahıl koridorunda krizin aşılması ele alınacak. Peş peşe Türkiye'ye yapılan üst düzey ziyaretler, normalleşme süreci, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği, Yunanistan ile gerginlik ve ABD'den F-16 talebi gibi sıcak başlıklarda masada olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem