Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ekonomide Büyüme ve Enflasyonla Mücadele Önceliğimiz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide büyümeyi ve enflasyonla mücadeleyi önceliklendirdiklerini, seçimlerin demokrasiye uygun tamamlandığını ve ekonomik reformlara odaklanacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Ekonomide Büyüme ve Enflasyonla Mücadele Önceliğimiz"

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ülkenin ekonomik durumu ve demokrasi hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, Türkiye'nin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni başarıyla tamamladığını ve bu sürecin demokrasiye olan bağlılığını gösterdiğini belirtti. Seçim sonuçlarının ülkeye, millete ve şehirlere faydalı olmasını temenni eden Yılmaz, Türkiye'nin pandemi, ekonomik daralmalar ve bölgesel çatışmalar gibi zorluklara rağmen güçlü yapısını koruduğunu vurguladı.

Yılmaz, özellikle ekonomik alanda, enflasyonla mücadeleyi temel öncelik olarak tanımlayarak, geçtiğimiz yıl duyurulan ekonomi programının kararlılıkla uygulandığını ve yılın ikinci yarısından itibaren bu mücadelenin somut sonuçlarını göreceğimizi belirtti. Ayrıca, ekonomik büyüme, istihdam artışı, ihracatın güçlendirilmesi ve cari açığın azaltılmasına yönelik adımların atıldığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, ülkenin yapısal ekonomik reformlarla birlikte kamu yönetiminin verimliliğini artırmaya, demokratik standartları yükseltmeye ve adalet sisteminin etkinliğini geliştirmeye odaklanacağını ifade etti. Yılmaz, Türkiye'nin demokratik istikrar içinde büyüyerek, büyüme nimetlerini tüm kesimlere adaletli bir şekilde yansıtmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem