Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kobani çıkışı

Erdoğan, son dakika Kobani'nin de içinde olduğu Suriye'nin kuzeyindeki Kürt yapılanmalarıyla ilgili konuştu.YENİ BİR YAPILANMA MI OLUŞTURULUYORErdoğan, Wyndham Hotel'de düzenlenen DEİK Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Şu anda orada (Kobani) son haliyle 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kobani çıkışı

Erdoğan, son dakika Kobani'nin de içinde olduğu Suriye'nin kuzeyindeki Kürt yapılanmalarıyla ilgili konuştu.

YENİ BİR YAPILANMA MI OLUŞTURULUYOR

Erdoğan, Wyndham Hotel'de düzenlenen DEİK Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "Şu anda orada (Kobani) son haliyle 3 bin kadar savaşçı var. Bunlar DEAŞ ile savaşıyor. Peki Halep ile niye ilgilenmiyorsunuz? Asıl önemli olan orada Halep. Kobani'nin stratejik önemi yok. Birileri için var. Ben şimdi düşünüyorum. Arkadaşlarıma da diyorum ki; yoksa burada Kuzey Suriye'de yeni bir yapılanma mı oluşturuluyor? Yeni bir eyalet mi oluşturuluyor?" diye sordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kobani, Kobani, Kobani" diyenlerin uçaklarla oraya mühimmat indirdiklerini belirterek, "Nereye gitti o mühimmat, bir kısmı terör örgütü DEAŞ'a (IŞİD) gitti, bir kısım da PYD'ye gitti. Bu ikisi de zaten terör örgütü. Al birisini vur öbürüne. Birbirlerinden farkı yok" dedi.

ÜLKEM İÇİN TEHDİTTİR

Esad'ın Suriye'nin kuzeyinde yeni bir yapılanma kurmak gibi bir derdi olmadığını vurgulayan Erdoğan, "Esed'in böyle bir derdi yok. Üç kantonu birleştirmek suretiyle burada yeni bir yapılanmanın içerisine girebilirler. Bu ülkem için bir sıkıntıdır, bir tehdittir. Bunu görmemezlikten gelemeyiz" dedi.

BÜTÜN GERÇEKLERİ GÖRÜYORUZ

Suriye ordusunun kuşattığı Halep'teki duruma işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün gerçekleri gördüklerinin altını çizerek şunları söyledi: "Peki, Halep'e niye gelip de sahip çıkmıyorsunuz? Halep'de 1 milyon 200 bin insan var. 1,5 milyon insan var. Onlarla bizim diyaloglarımız Kobani'den daha az değil. Orada bir ekonomi var, orada bir kültür var, orada bir medeniyet var, orada bir tarih var. Niçin Halep'e sahip çıkmıyorsunuz? İşte koskoca bir soru işareti bu. Biz biliyoruz, sabırlıyız ama bütün gerçekleri görerek adımlarımızı atıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler