Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş enflasyon ve asgari ücret açıklaması geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi gündemine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Hazine ve Maliye Bakanımızın adımlarını süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla atmasını kabullendik" dedi ve asgari ücret için "Elimizden gelen gayreti göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın ekonomi gündemine ilişkin mesajları dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hazine ve Maliye Bakanımızın adımlarını süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla atmasını kabullendik. Enflasyonu tek haneye düşürme kararlılığımızı bildirdik.Asgari ücret noktasında kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İşçimiz bu noktada rahat, huzurlu olsun. Memur maaşlarına ilişkin adım da zaten temmuz ayındaki görüşmelerde atılacak" dedi. Erdoğan şunları kaydetti:

-Bankacılık sektörümüz zaten güçlü. Bütün mesele finans yönetimini güçlü hale getirmek suretiyle bir defa enflasyondaki düşüşü de daha aşağı indirelim.

-Finans sektörümüzü güçlendirmenin gayreti içerisinde olacağız. Finans sektöründe kaynak arayışlarını devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

-(Türkiye'nin AB üyeliği) 50 seneyi devirdik hala AB aynı noktada. Şöyle bir masaya yatıracağız bu işleri. Bizim de bunu gözden geçirmemiz gerekir.

-(Dış politika) Doğu mu Batı mı gibi bir ayrıştırmaya gitmek ilkelerimiz arasında yer almıyor. Biz Batı'ya ne kadar yakınsak Doğu'ya da en az o kadar yakınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler