Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması! "Ortaya çıkan kazançtan..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşları ile ilgili açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşı açıklaması! "Ortaya çıkan kazançtan..."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde halka hitap etti.

Erdoğan, "Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için devlet ve millet olarak daha çok çalışacağız. Ortaya çıkan kazançtan emekliye hak ettiğini vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şekilde;

Hiç şüphesiz hayat pahalılığıyla da mücadele ettik. Hayat pahalılığının en çok etkilediği kesimin başında emeklilerimiz vardır. Gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesidir. Ekonomi dediğimiz olay hesap kitap işidir. Türkiye karşılıksız elde ettiği gelir kaynaklarına sahip değildir. Biz çalışıp kazanmak zorundayız. Kardeşlerimiz en düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz seviyeye nasıl yükselteceğiz. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye yükseltmek için devlet ve millet olarak daha çok çalışacağız. Ortaya çıkan kazançtan emekliye hak ettiğini vereceğiz. Bizim ülkemizde 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşına 7 bin TL eklemek bütçeden 1.9 trilyon lira eklemek demek.

2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile buraya yetmiyor. Deprem harcamalarını buraya harcasak yine yetmiyor. Burada konuştuğumuz emeklilerimizin mevcut maaşları değil, istenen seyyanen artış talebidir. Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yarattığı adaletsizliğin farkındayız. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlar istediği gibi atıp tutabilirler. Biz yaptığımız her işin hesabını 85 milyona vermekle mükellefiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem