Cumhurbaşkanı Erdoğan:"29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk canlı yayına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında seçimin 2. tura kalmasını değerlendirdi. Meclis'te çoğunluğu aldıklarını söyleyen Erdoğan, 28 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin, "29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız. Çok oy alacağımıza inanıyorum." dedi.

"ÇOK OY ALACAĞIMIZA İNANIYORUM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "İnşallah 28 Mayıs çok çok farklı olacaktır. 29 Mayıs'a çok farklı uyanacağız diye düşünüyorum. Çok oy alacağımıza inanıyorum. 1. turdaki yol haritasını aynen uygulayacağız diyemem. Onun benzerini sadece bu hafta sonu yapacağım deprem bölgesinde uygulayacağız. Özellikle İstanbul ve Ankara'da teşkilatımızın yoğunlukla şöyle şehri ziyaretlerle, hatta hatta bütün ülkemizin buralara yığınak yapmış olan şehirler var ya. Hemşeri dernekleri var. Bu derneklerle iç içe olacağız.

"OY KULLANIN, ONDAN SONRA SEYAHATLERİ YAPIN"
Bunlarla gençlikle, esnaf odalarıyla yapacağımız buluşmalarla süreci farklı bir şekilde işleyeceğiz. Birinci turda olduğu gibi yine milletimizin sandıklara koşacağına inanıyorum. Mayıs ayı sebebiyle mesela Karadeniz, çaya, fındığa gidenler olabilir. Ne olur bunu erteleyin diyorum. 28'inde oyunuzu kullanın, ondan sonra bu seyahatleri yapın. Bütün bunlarla beraber, yazlıklarına gidecek olanlar da olabilir. Bunların da değerlendirmesini iyi yapmamız lazım. Milletimiz 'siz iki hafta daha gönül alın' dedi bize.

"YASAMA VE YÜRÜTME UYUMLU OLMALI"
İstanbul'da belediye başkanlığı mâlum CHP'de. Ama Meclis kahir ekseriyetle bizde. Ankara'da durum yine aynı. Şimdi burada bir şeyi örneklemek istiyorum. Sağlıklı yönetimi gerek yürütme gerek yasama, parlamentoyu kastediyorum. Bu uyumlu olursa netice çok daha farklı olacaktır. Parlamentoda sağlıklı yapı ortaya çıkmazsa burada sıkıntılar olacağı bir gerçektir. Yasama ve yürütmenin dayanışma halinde olması, uyumlu olması ülkenin geleceği açısından çok ciddi, olumlu neticeler doğuracaktır.

"İSTİKRARLI BİR YÖNETİM VARSA REFAH OLUR"
Hükümet sistemini değiştirirken Cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerinin aynı zamanda yapılmasını bunun için sağladık. Burada iki kelime çok önemli; istikrar ve güven. Yürütme ve yasamın eşgüdüm içinde olması da çok önemli. İstikrarlı bir yönetim varsa, o ülkede huzur da olur, refah da olur. Son 5 yılda biz bunu gösterdik. Koalisyon döneminde ne çileler çektik. Cumhur İttifakı'nın parlamentodaki güçlü duruşu bizi de güçlü kılıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem