Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim manifestosunu açıklıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda AK Parti’nin seçim manifestosunu açıklıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim manifestosunu açıklıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda AK Parti’nin seçim manifestosunu açıklıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

"Manifestomuzu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini yine hizmet siyasetinden yana kullanarak, AK Parti'yi açık ara birinci parti olarak çıkaracağınıza inanıyorum. 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkacak sonucun şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

Şimdi manifesto metnimize geçiyorum: 

İnsan şehirler kurar, yollar, köprüler yapar. Kıtadan kıtaya uzanır. Uzaya çıkar ama gönlü ancak bir gönülde sükuna erer. Bir gönle girdiğinde kendini bulur. Bir genç kızın hayali, bir delikanlının umudu, bir yaşlının yalnızlığı bir çocuğun kucak açışı gönülde karşılık bulur. Kuşa, böceğe, ağaca, çiçeğe gönlünü açıp kim rahmet nazarıyla bakıyorsa eşrefliğinin farkına varır. Gönlünde alemi taşır.

Şehri emanet görmek, emanet almak ancak gönül sahibiyse olur, gönüllere girerek olur. O zaman gönülden gönüle köprü kurulur. İnsan tüm mahlukata gönlünü açar, gönül şehirleri kurulur. Gönül tevazudur, gayrettir, samimiyettir, Rahman'ın evidir. İnsan tüm evrenin kalbidir, şehir de bunların mekanıdır. 

AK Parti olarak şehirlerimize ve belediyelere çok büyük önem veriyoruz. Ülkemizde şehir olarak ifade edebileceğimiz illerde nüfus yüzde 50'yi aştı. Şehirlerde yaşayan insan sayısı artarken, gelir dağılımı da bozuluyor. Yapay zeka gibi yeni teknolojiler kimi belirsizlikleri de beraberinde getiriyor. Ekolojik tahribat dünyayı daha çok tahrip ediyor. 

Son iki asırda çarpık kentleşmeden, çevre kirliliğinden terör olaylarına pek çok olayla boğuşan dünyamız çok ciddi bir yol ayrımına gidiyor. Bu bizi belediye hizmetlerinde daha çok düşünmeye sevk ediyor. Dünyayı ve hayatımızı nasıl idrak ediyorsak, yaşadığımız şehirlere de öyle şekil veririz. 

Nasıl oldu da böylesine zevkli bir medeniyet müktesabatından, böylesine hoyrat bir anlayışa sevk olduk. Bize göre bireysel hırslar elinde şekillendirilmesi yatıyor. Milletin değerlerine sahip çıkmayanın şehirclik mirasına sahip çıkması işin tabiatına aykırı olurdu.

Türkiye uzun süre yönetimine hakim olan, vizyonsuz, öngörüsüz, kifayetsiz, plansız, istikrarsız, umursuz, hastalıklık zihniyetler elinde oyalanmıştı. Kadim şehirlerimiz dahi bu hastalıktan kendini kurtaramadı. Bizler tüm siyasi hayatı bu çarpıklıklarla geçen AK Parti kadroları olarak ülkemizin hizmetine koştuk. Eksiklerimiz ve hatalarımız elbette olmuştur ama tüm samimiyetimiz ve gücümüzle ülkemizi maddi ve manevi medeniyet değerleriyle buluşturmak için çalıştık. 

"BİZİMKİSİ BİR AŞK HİKAYESİ"

Şuna inanıyorum; bizimkisi bir aşk hikayesidir. Sevdiğinizde yok olursanız aşk olur. Belediyelerde başlayan bu büyük yürüyüşümüz sürekli gelişerek sürmüştür. Bu süreçte şehirlerimizi mazisiyle barışık ve geleceğe kucaklayacak hizmetlere kavuşturmak amacıyla hem belediyelerde hem merkezi idari kuruluşlarda ter döktük. Cumhuriyet tarihinde yapılanların katbekat üzerinde hizmet ortaya koyduk. 

AK Parti belediyecilikte çığır açmış kadrolar tarafından kurulmuş bir partidir. AK Parti'nin belediyelerdeki başarılarının gerisinde halka hizmet, Hakk'a hizmet paradigması vardır. Emaneti korumayı ve ehline teslim etmeyi esas olan düşünce 24 saate, 7 güne yayan bir yönetim pratiği sergilenmiştir. Bu kadro belediye çalışanlarının  yetişemediği kimi hizmetlerin aksamadan yürümesini, parti teşkilatlarından şahıslarla gerçekleştiecek kadar kendini işine adamıştır. 

Milletimizin karşısına 1994 seçimlerinde bu ülkenin, CHP'den tevarüs ettiği, çöp, çukur ve çamurla mücadele diyerek yola çıktık. Çünkü CHP çöptür, çukurdur, çamurdur. Öyle devraldık İstanbul. 2004'te 'Yerel kalkıma başlıyor' sloganını kullandık ve o günden bugüne belediye başkanlarımızın önüne çok büyük hedefler koyduk. Şehirlerimizi çok ileri hizmet standartına kavuşturduk. 2009'da 'İşimiz hizmet, gücümüz millet' diyerek marka şehirler hedefledik. İstanbul'da Habitat-2 toplantısı düzenlendi ve İstanbul dünyanın en temiz şehri olarak kayıtlara geçti. Potansiyeli olan her ilimizi marka şehre dönüşmesine destek verdik. 

Türkiye'nin hedefleri değiştikçe belediyeciliklte hedeflerimizi daha ileriye taşıdık. Her türlü vesayet, darbeye karşı milletiiz önünde hizmet vermeye karar verdik. 15 Temmuz'da olduğu gibi milletimizle birlikte mücadele ederken, hizmet yarışında yine en önde olduk. Şimdi de tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönüş işi diyerek gönül belediyeciliği sözüyle millletimizin huzuruna çıkıyoruz. Halkımıza yeni bir vizyonla şehirlerimizi daha ileriye taşımanın sözünü veriyoruz.

Hedefimiz önce milletimizin gönlünü kazanmak, ardından oyunu almaktır. Her seçimin bir imtihan olduğunu biliyoruz. 31 Mart'tan başarıyla çıkmak için geçmişte yaptıklarımızla yetinmiyoruz. Yeni projeler geliştiriyoruz. Tıpkı ülkemizin diğer projeleri gibi şehirlerimiz için de kısa, orta ve uzun vadeli strateji belgeleri hazırlayacağız. 

AK PARTİ'DE BÜYÜK GÜN! SEÇİM MANİFESTOSU AÇIKLANIYOR

"YENİ BİR SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biraz sonra inşallah 31 Mart yerel seçimlerinin manifestosunu açıklayacağız. Bu manifestoyla birlikte bu yerel seçimlerin çerçevesini çizmiş olacağız. Yerel seçimlere, partimiz MKYK, MYK yoğun bir çalışmayla hazırlandı. Şu anda da bu hazırlıkların neticesinde bu yerel seçimlerde hangi çerçevede neler yapacağız bunlarını hazırlıklarını bitirdik" dedi. 

"Bizi zaten özellikle merkezi yönetimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, dış politikada neler yaptık, neler yapıyoruz bunları zaten biliyorsunuz" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yerel seçimde İstanbul'dan yola çıkarken 3Ç demiştik, çöp, çukur, çamur. Niye CHP demek çöp demektir, çamur demektir, çukur demektir. Biz bunları yok ettik, modern şehirler meydana getirdik. İstanbul'da Binali Bey'le bu yola devam ediyoruz, edeceğiz. Ankara'da Mehmet Özhaseki kardeşimizle bu yola devam ediyoruz, edeceğiz. İzmir'de de Nihat Zeybekci kardeşimizle İzmir'i çok farklı bir şehir haline getireceğiz. Bütün büyükşehirlerde, illerde Cumhur İttifakı olarak yeni bir süreç başlatacağız. 

Bir tarafta zillet ittifakı, öbür tarafta Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı'yla; PKK terör örgütünün kol kola girdiği CHP, malum partilere 31 Mart'ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?" 

11 MADDELİK MANİFESTO

“Memleket işi gönül işi” diyerek, “gönül belediyeciliği” ile milletimizin hizmetine talip olan AK Parti’nin, yeni dönemde insan merkezli yürüteceği hizmetlerin temel ilkelerini başlıklarıyla tekrarlayacak olursak;

ŞEHİR PLANLARI: Bu konuda uzun vadeli ve hakkaniyete uygun yöntemler takip edeceğiz. Şehir planlarını ve imar uygulamarını şeffaf biçimde hazırlayacağız.

ALTYAPI VE ULAŞIM: Tüm şehirlerin temel altyapı sorunu çözülmüş olacak. Otopark sorununa son vereceğiz. Toplu taşıma projelerini hızlandırıp yaygınlaştırarak şehirlerde yaşayan insanlarımızı trafikten kurtaracağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM: Bugüne kadar elde ettiğimiz tecrübelerin dışında alan bazlı kentsel dönüşümü yapacağız. Fiziki dönüşü kültürel, ekonomik ve sosyal dönüşümle tamamlayarak yepyeni bir dönüşüm yapacağız.

BENZERSİZ ŞEHİR: Hedefi doğrultusunda her şehrin dokusuna uygun gelişme modelleri hazırlayacağız. Her şehrin kendi coğrafyasına, iklimine, insan dokusuna uygun büyüme planları hazırlayacağız. Her birinin kendi hikayesi olan şehirlerimizin siluetini bozan, estetik değeri olmayan, kültür varlığımıza katkıda bulunmayan projelerekesinlikle izin vermeyeceğiz. 

AKILLI ŞEHİRLER: Akıllı şehirlerle şehircilikte yeni ufuklar açacağız. Türkiye'yi bu büyük yarışta inşallah geri bırakmayacağız.

ÇEVREYE SAYGILI ŞEHİRLER: Çevreye duyarlı, geri dönüşümü önceleyen, doğaya saygılı, tabiata duyarlı şehirler ile bütün sorunları görerek adımlar atacağız. Eşimin de başında olduğu sıfır atık proesini devam ettirerek şehirlerimizi inşa ve ihya ettireceğiz.

SOSYAL BELEDİYECİLİK: Sosyal belediyecilik anlayışımızı, kadın, genç, yaşlı ve engellilerimize hizmet verecek şekilde geliştireceğiz. Hizmet götürülmeyen hiçbir şehri bırakmayacak, kimsesizlerin kimsesi olacağız. Ve belediyecilik anayışımızı buraya oturtacağız. Kadın, spor, kültür, engelli ve yaşlı merkezleri gibi hizmetleri en küçük yerleşm noktalarına kadar götürmeye devam edeceğiz.

YATAY ŞEHİRLEŞME: Gönüllerimize hitap eden şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, toprağa yakın, komşuluk ilişkilerini yakın tutan yatay mimari anlayışı ile geliştireceğiz. Ve böylece akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu kolayca çözebileceğiz. Kentsel dönüşüm alanlarıyla bu modele öncelik vererek bu çalışmayı ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız. Şehir vizyonumuzun merkezinde yatay şehirleşme olacak.

HALKLA BİRLİKTE YÖNETİM: Şehirli hakları bildirgesi hazırlayacak, yaşayan herkesin ortak akıl ile alacağı şehirli meclisleri ile ihalelerin dahi canlı yayın dahil herkese açık yapılması için tüm imkanları sağlayacağız.

TASARRUF VE ŞEFFAFLIK: Tüm çalışmalar tasarruf ve şeffaflık anlayışıyla şekillendirilecek ve bu bir ilke haline gelecek.

DEĞER ÜRETEN ŞEHİRLER: Değer üreten şehirlerle AK Parti belediyeceğiliğini bir üst aşamaya taşıyoruz. Şehirlerimizin gayrimenkul rantı ile değil, geleceğe medeniyet mirası olacak eserlerle değerlenmesini sağlayacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler