Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı!

Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı!

Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'da önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı müjdeleri sizinle paylaşmak istiyorum" dedi ve peş peşe sıraladı: 

"Nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 5'ten yüzde 2,5'a indiriyoruz."

"SMA hastalarına ilaçlarının tüm tiplerini geri ödeme listesine dahil ettik." 

"Soma Işıklar bölgesindeki 2 bin 400 madencimizin tamamı TTK'da kadrolu olarak çalışmaya devam edecek."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalrından öne çıkanlar:

CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye, milli iradeye saygı duymamıştır. CHP'yi tanımak ve anlamak için Arslanköy'ü iyi tanımak ve anlamak gerekiyor. Milletimiz hiçbir hakkı gibi iradesini sandığa yansıtma hakkını da kolay almamıştır. 

Bölücü terör örgütünün güdümündeki siyasi parti ile girdiği yakın ilişki CHP'nin gerçek yüzünün sadece bir kısmıdır. CHP yoldaşları ve yandaşları ile beraber Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak oluşturdu ama başarılı olamayacaklar. 

Biz anayasa değiştirebilecek güce sahipken partimizi kapatmaya yeltendiler. CHP aynı değişen bir şey yok. Bu kadar güçlü geleceksin millet sana yetki verecek ama bu CHP zihniyeti partini kapatmaya çalışacak. 

İŞİ HAFİFE ALMAYACAĞIZ

31 Mart için sıkı bir hazırlık içindeyiz. Seçimlerde dikkat etmemiz gerekn hususları ana başlıklar olarak tekrarlamak istiyorum. Partimizi temsil eden sandık kurulu üyelerimiz seçim günü oy verme işleminden en az 1 saat önce görev yerlerinde hazır bulunmalıdır. Oy verme işlemi devam ettiği sürece partimizin aleyhine herhangi bir işlem yapılmasına haksızlığa engel olacaktırlar. Asla sandık mekanını terk etmeyecek ayrılacağı zaman da oradaki sandık müşahidi ile paslaşarak ayrılıp ihtiyaç giderecektir. Oy torbalarının seçim kuruluna getirilmesine de yine bu arkadaşlarımız refakat edeceklerdir. İşi hafife almayacağız. Daha dikkatli olmalı hiçbir sandığı boş bırakmamalıyız. 

62 GÜNLÜK ZAMANIMIZ VAR

Sandık müşeahitlerimize çok önemli görevler düşüyor. İtirazlarını yazılı olarak kayda geçirecekler.  Oy verilen okullarda ve bu okulların katlarında ayrı ayrı sorumlularımız bulunacaktır. Yaşanabilecek muhtemel sorunlara müdahale etme ve gerekirse ilçe teşkilatından yardım alma talebi okul sorumlularımızdadır. İl teşkilatlarımız da yardımcı olacak gerektiğinde ilçelere takviye yapacak. Biz bunları layıkıyla yerine getirirsek sandığa sahip çıkmış oluruz. Milletimizin iradesinin başımızın üzerinde yeri vardır. Bizim anlayışımıza göre milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur. Sandıkta sıkıntı yaşadıysak milletimizle gönül bağımızı sorgulamalı ve nerede eksik yaptık bunu iyi düşünmeliyiz. Önümüzde 62 günlük bir zaman var. Bu süre milletimizle muhabbetimizi üst düzeye çıkarmamız için yeterlidir.

NİŞASTA BAZLI ŞEKER KULLANIMI KOTASI

Ülkemizin ve milletimizin meselelerinin çözümü için gece-gündüz çalışıyoruz. Her fırsatta milletimizin hayatını kolaylaştıracak adımlarla ilgili müjdelerimizi paylaşıyoruz.

Bugün de burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 2001 yılında yayımlanan şeker kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bunu geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük, şimdi de yüzde 2,5'e indiriyoruz. Böylece milletimiz nişasta bazlı şeker kullanımı düşürmüş oluyoruz. 

SOMA'DAKİ MADEN OCAĞI

Enerji Bakanlığımızın garetleriyle ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Toplam değeri de 300-350 milyar dolar civarındadır. Hedefimiz tamamını ülkemize kazandırmaktır. 7 sahayı daha üretime açarak 18 milyon ton üretimimizi artırdık. Soma-Işıklar Bölgesinde yılda 6 milyon ton kömür çıkarılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzerededir. Bu bölgeler TTK'ya ait bir şirket tarafından işletilecektir. Bu işçiler TTK'da kadrolu olarak aynı şartlarda çalışmaya devam edecektir. 

SMA HASTALARININ İLAÇLARI ÖDEME LİSTESİNDE

SMA hastalarına ilaçlarının tüm tiplerini geri ödeme listesine dahil ettik. Karar alındı, yakında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu tip ilaçların ülkemizde yapılması asıl önceliğimizdir. İlaç sanayiini milli güvenliğimizin en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Geri ödeme kararının SMA hastalarına ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler