Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mezarlarını kazıyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan astsubay mezuniyet törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Mezarlarını kazıyorlar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi İkinci Dönem Sözleşmeli Astsubay Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç'e dair mesaj vererek, "Münbiç'in etrafında hendekler kazıyorlarmış. Doğru mezarlarını hazırlıyorlar. Anlaşılan bize fazla iş bırakmayacaklar. Afrin'i özgürleştirdiğimiz gibi Münbiç'i, Aynel Arab'ı, Telabyad'ı, Suriye'nin kuzeyindeki diğer toprakları da bölücü örgütün zulmünden kurtaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan astsubay mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında Münbiç mesajı verdi. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

Her birinizden aldığınız eğitimin hakkını vererek mesleğinizi en güzel şekilde icra etmenizi bekliyorum. Türkiye olarak tarih boyunca medeniyetlere beşiklik yapmış, tüm dünyanın gözlerini diktiği stratejik bölgede yer alıyoruz. Bu toprakları bin yıldır önce Allah'ın yardımı sonra milletimizin direnciyle muhafaza ediyoruz. Her karışını şehit kanlarıyla suladığımız bu vatana namahrem eli değmesine müsaade etmedik. 

"HİÇBİR ZAFERİMİZ ALTIN TEPSİDE SUNULMADI"

Bağımsızlığımızdan, onurumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu coğrafyada özgürce yaşamayı sürdüreceğiz. Kimsenin vatanımıza göz dikmesine asla izin vermeyeceğiz. Siz astsubaylarımızın şu gerçeğin farkında olması gerekiyor. Hiçbir zaferimiz bizlere altın tepside sunulmadı. Hiçbir başarımız bedel ödenmeden kazanılmadı. Biz bağımsızlığımızı birilerinin lütfuyla kapalı kapıların ardında gerçekleşen kirli planlarla elde etmedik. 

Biz ya istiklal ya ölüm parolasıyla cepheye koşan milli mücadele kahramanlarının cesaretiyle bugünleri gördük. En son 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla iradesini korumak için tanklara meydan okuyan Anadolu insanının yiğitliği sayesinde hala özgürce yaşayabiliyoruz. Bin yıldır bu toprakları İstiklal Marşımızın kıtalarına ilham veren bu ruhla bu inançla bu adanmışlık duygusuyla korumayı başardık, inşallah ebediyete kadar da bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bağımsızlığımızdan, onurumuzdan, milli bekamızdan taviz vermeyecek, bu coğrafyada özgürce yaşamayı sürdüreceğiz. Adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun hiç kimsenin vatanımıza göz dikmesine asla izin vermeyeceğiz.

"BU ÜLKEYİ ESİR ALABİLECEK HİÇBİR GÜÇ YOK"

Bu millet hürriyeti için bedel ödemekten çekinmeyen asil bir millettir. Milletimiz basiret ve feraset sahibi oldukça hiçbir tezgah, kışkırtma bizi birbirimize düşüremez. Milletimizin birlik, beraberlik ve dayanışması çok önemli diğer bir unsurumuz da caydırıcılığımızdır. 

Devletimiz, milletimiz sırt sırta verdikçe evelallah bu ülkeyi esir alabilecek hiçbir güç yoktur. Güvenlik güçlerimiz tam bir koordinasyon içinde görevlerini yaptığı sürece kim tarafından himaye edilirse edilsin bize zarar verebilecek hiçbir terör örgütü yoktur. Milletimiz basiret ve feraset sahibi oldukça hiçbir tezgah, hiçbir kışkırtma bizi birbirimize düşüremez.

"MEZARLARINI HAZIRLIYORLAR"

Şayet barış, güvenlik, huzur, esenlik, hürriyet istiyorsan savaşa hazır olacaksın.  Münbiç'in etrafında hendekler kazıyorlarmış. Doğru mezarlarını hazırlıyorlar. Bize fazla iş bırakmayacaklar. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı'nda kullandığımız bir çok silahı kimseye muhtaç düşmeden ürettik.  Afrin'i özgürleştirdiğimiz gibi Münbiç'i, Aynel Arab'ı, Telabyad'ı, Suriye'nin kuzeyindeki diğer toprakları da bölücü örgütün zulmünden kurtaracağız. Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenenler bugün kaçacak yer bulamıyorlar. Son 16 yılda hareket alanı azalanlar suçlular, çeteler ve teröristler olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler