Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Lideri İsmail Heniyye ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile Dolmabahçe'de görüştü. İsrail'in Filistin'e saldırıları, Gazze'ye insani yardım ve bölgesel barış ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Lideri İsmail Heniyye ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde ağırladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, toplantıda İsrail’in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması gibi konular ele alındı.

Toplantıda Erdoğan, Türkiye'nin Filistinlilere yönelik zulmü uluslararası alanda gündeme getirme çabalarını sürdüreceğini ve bölgede adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için gereken diplomatik girişimlerde bulunulacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin bugüne kadar Gazze'ye 45 bin tonun üzerinde insani yardım gönderdiği ve İsrail'e yönelik ticari kısıtlamalar dahil çeşitli yaptırımlar uyguladığı vurgulandı.

cumhurbasklani-hamas.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile İran arasındaki mevcut gerilimlere de değinerek, Batı'daki algının İsrail aleyhine dönüşmemesi için Gazze'ye odaklanılması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Heniyye'ye ayrıca İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Hamas tarafından ise, Yurt Dışı Sorumlusu Halid Meşal ve diğer Hamas liderleri hazır bulundu. Bu görüşme, Türkiye'nin Filistin'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekme ve bölgedeki barış sürecine katkıda bulunma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem