Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü! Türkiye'den İsrail'in Gazze Politikalarına Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin lideri Abbas ile görüşerek İsrail'in Gazze saldırılarına karşı Türkiye'nin dik duracağını ve zulmün bedelini İsrail'in ödeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü! Türkiye'den İsrail'in Gazze Politikalarına Sert Tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye'nin dik duruşunu sürdüreceğini ve zulmün bedelini İsrail'in ödeyeceğini vurguladı.

Altun, ayrıca Gazze'deki Nuseyrat kampında görev yapmakta olan TRT Arabi ekibine yönelik İsrail ordusu tarafından düzenlenen hava saldırısına tepki gösterdi. Saldırıyı "kasıtlı" olarak nitelendiren Altun, bu durumun İsrail'in gazetecilere yönelik sistematik saldırılarının bir parçası olduğunu belirtti.

İsrail'in uluslararası hukuk ve etik değerleri hiçe sayarak sivilleri, sağlık çalışanlarını ve gazetecileri hedef aldığını ifade eden Altun, uluslararası medya kuruluşlarını da İsrail'in zulümlerini görmezden gelmekle suçladı. Altun, "Uluslararası medya kafalarını kuma gömüyor ve İsrail'in dezenformasyon kampanyalarına alet oluyor," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mahmud Abbas arasındaki görüşmede, birleşmiş milletlerin ateşkes çağrılarına rağmen İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü ve bu durumun kabul edilemez olduğu konuşuldu. Erdoğan, Filistinli grupların birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini vurgulayarak, İsrail'e karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.

Fahrettin Altun, İsrail'in zulmünün ve insan hakları ihlallerinin dünya tarafından görmezden gelinmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve Türkiye'nin, İsrail'in politikalarına karşı uluslararası alanda mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti. Altun, "Biz haktan, hakikatten yanayız ve inananların bu hak batıl mücadelesinde galip geleceğine inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem