Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yaz stajı maaşları asgari ücret seviyesine çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen E-İnsan Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yaz stajı maaşları asgari ücret seviyesine çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen E-İnsan Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı konuşmada öğrencilere müjde vererek, hali hazırda asgari ücretin yüzde 30'u oranında olan yaz stajı maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Asıl büyük kalkınma atılımını insan kaynağımızı geliştirmekte gösterdik, esasen ülkemizin geçmişte yaşadığı sıkıntıların en önemli yansımaları insan kaynağı üzerinden ortaya çıkmıştır.

Vesayet dediğimiz anlayış temel hak ve özgürlüklerden mahrum bırakmanın adıdır. 

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız ve asırlık kayıplarımızı telafi ettiğine inandığımız her türlü eser ve hizmet işte bu eksiklikleri giderme amacı taşıyor.

Çocuğunu okutmak isteyen için anasınıfından üniversiteye kadar tüm eğitim öğretim kanalları ücretsiz olarak sonuna kadar açıktır.Sağlık hizmetlerini ilk nefesten son nefese kadar, gelişmiş ülkelerin üzerindeki standartta veriyoruz. Şu an da bu noktada hocalarımız çok başarılı operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Bartın’daki Amasra olayında 41 şehidimiz var. Ancak bu 41 şehidimizin dışında bütün oradaki yaralılarımıza anında müdahale ile onları sağlıklarına kavuşturmak; 6 tane de ağır olan ki bir tanesinin şuuru açıktı; hastanede ziyaret ettim. Diğer 5 tanesinin durumu biraz sıkıntılı. İstanbul’daki Çam Sakura Hastanemizde tedavi gören ve yanık durumları ağır olan bu hastalarımız şu an Türkiye’de adeta bir numara konumunda olan profesörlerimiz tarafından tedavileri yapılıyor. Estetikte şu an yine aramızda olan hocalarımız Türkiye’de çok çok ciddi operasyonlar gerçekleştiriyorlar. Nereden nereye geldiğimizi söyleme bakımından bunlar çok önemli.

Terörle mücadeleye geldiğimizde, tüm alanlarda huzuru tesis ederek tüm insanlarımızın gece gündüz huzur içinde yaşayabilmelerini sağladık. Bunlar durup dururken olmadı, büyük bir azmin, kararlılığın neticesinde bunu gerçekleştirdik. Ülkenin dört bir yanında eğer bu huzur varsa bu konfor varsa güvenli ulaşımı temin eden, uçak seferleri başladıysa ki göreve geldiğimizde ülkemizde 26 havalimanı vardı ama şimdi 58 havalimanı var. Göreve gelirken Batı'da ne varsa Doğu'da da olacak demiştik ve bunu başardık. Artık geri kalmış ülkeler silsilesi içinde değil Türkiye'de artık gelişmiş ülkeler programı içinde yerini aldı. Her alanda cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamını 5'e 10'a katlayan uygulamalar saymak mümkündür.

Kamu personel rejiminin hükümetlerimiz döneminde değiştirmekte en çok zorlandığımız alan olduğunu itiraf etmek isterim. Yeni yönetim sistemimizi tasarlarken, doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı bir insan kaynakları ofisi kuralım dedik ve kurduk. İnsan kaynakları ofisimiz tarafından, uygulamaya konulan sistemlerin tamamı yerli ve milli imkanlarla oluşturulmuştur. Özellikle hemen yanı başımızdaki millet kütüphanesi dünyada müstesna olan kütüphanelerden bir tanesidir. 7 gün 24 saat hizmet veren bu kütüphanede tüm imkanları hazırladık. Dünyadan gelen liderlere de burayı gezdirdiğimizde, bu projeleri bize de verebilir misiniz? diyorlar. Seve seve veriyoruz. Bu projeler insanlığın emrindedir.

Ülkemizdeki üniversite sayısını 81 ilin tamamına yayarak artırırken bize yöneltilen eleştiriler vardı. Şimdi söylenecek söz kalmadı. Iğdır'daki bir genç üniversite için İstanbul'a Ankara'ya niye gelsin? Biz hocalarımızı Iğdır'a gönderelim dedik. Hocalarımızı seferber ettik. 76'dan 208'e çıktık. Şuan 208 üniversitemiz var. Oralarda anaokulundan ilk orta öğretime kadar hepsini güçlendirdik. İlmin adeta ulaşamadığı yer bırakmadık. Bazı üniversitelerimizde bazı kontenjanlar boş kalıyordu, yapılan düzenlemeyle böyle bir sorun kalmadı. Yüksek öğretime ulaşılabilirlikteki sorunu çözdük. Üniversitelerimizi belirli zümrelerin eriştiği bir alan olmaktan çıkardık. Şimdi tüm dikkatimizi, eğitimin kalitesini yükseltilmesine, mezun gençlerimizin istihdam alanlarının çoğaltılmasına veriyoruz. 40 bini aşkın rehber öğretmenimizle iş birliği yapıyoruz. Yapılan ölçümlere göre hazırlanan raporlar, ilgili tüm tarafların ilgili fotoğrafı görmesini sağlıyor. 1.2 milyonu aşkın öğrenci 8 bini aşkın iş veren yetenek kapısı üzerinden bir araya gelebilmektedir.Bir diğer sorunu ulusal staj programı ile aştık. Böylece herhangi bir aracıya mahal bırakmadan, stajyer insan kaynağı talebini aldık. Son 2 yılda 160 bini aşkın gencimiz ücreti ve sigortası devlet tarafından karşılanan, kamu kurumlarında staj yapma imkanı bulmuştur. Bugüne kadar 400 bini aşkın gencimizi 5 bin iş verenle bir araya getiren bölgesel kariyer fuarları düzenledik. Artık yurtdışında eğitim gören vatandaşlarını kendine çeken bir ülke olduk. Binlerce Türk vatandaşı istihdam etmek için çağrı açan şirketler mevcut.BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLIYOR

Elbette bu kadarla kalmıyoruz. Stajyer programımızdaki öğrenci sayısını 150 bine çıkartıyoruz. Özel sektörden beklentimiz, 150 bin öğrenciye benzer şartlarda staj imkanı vererek bu sayıyı 300 bine çıkartmamızı sağlamalı. El ele vereceğiz ve sıçramamızı bir anda gerçekleştireceğiz. 

Ulusal staj programının başvurularını bugün itibari ile açıyoruz. Ayrıca yaz stajları için ödediğimiz asgari ücretin yüzde 30'una takabul eden rakamı asgari ücret seviyesine yükseltiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler