Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim bu millete aşkımız var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arama kurtarma ekipleri ve depremzedeler ile buluştuğu iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bizim bu millete aşkımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedeler ve arama kurtarma ekipleriyle iftar programında konuştu. Erdoğan 6'lı masaya tepki göstererek, "Kötü söz sahibinindir. Kimin milletinin derdiyle dertlendiği, kiminin istismar peşinde koştuğu ortaya çıktı. Koltuk kavgasına tutuşanları ne tarih unutacaktır ne milletimiz affedecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Külliyesine milletin evine hepiniz hoş geldiniz. İftar soframızı teşrif ederek bizleri onurlandırdınız. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu sene deprem felaketi sebebiyle Ramazan'ı Şerif-i buruk geçiriyoruz. Sizler bütün bu burukluk içerisinde ilk andan itibaren gerek belediye başkanlarım gerek AFAD hepiniz orada yerlerinizi aldınız 11 ilimizi ilçeleriyle beraber paylaştınız. Birileri birçok dedikodular uydurdu birçok yalanlar çıkardılar. 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bu deprem afetinde sizler durmadınız, koşturdunuz.

Sözümüz var kalıcı konutlarımızı yoğun bir şekilde inşaatlar devam ederken 1 yıl içerisinde tamamlama vaadimiz var. Bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını teslim edeceğiz. Köy evleriyle ilk hamleyi atmış olacağız. Bütün bunlarla beraber bu deprem bölgesinde çadır kentler kurduk, konteyner kentler kurduk. Nasıl söz verdiysek o takvim içerisinde konutları teslim ettik. Bütün bunlarla beraber aynı şekilde bu sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Yaralılarımızın birçoğunu KYK'nın yurtlarında barındırdık. İstiyoruz ki kimse ah benim halim ne olacak demesin. Bundan dolayı da KYK'ya çok teşekkür ediyorum.

Bay Bay Kemal denilen zat ne dediler online sistemiyle üniversite eğitimi olmaz dedi. Peki Kovid'de biz online sistemle bu işi yapmadık. Şimdi bizim derdimiz Kovid'den daha beter. Bütün buradan çıkan kardeşlerimizi acil olarak aç açık bırakmayacağız. Uçaklarımızı THY seferber ettik. Biz dertliyiz, bizim bu millete aşkımız var. Yurtlarımız müsait. Online sisteme geçersek bizim 850 bin yurtlarda iskan edeceğimiz imkanımız var. Herkes bundan memnun kaldı. Yurtlara gittiğimiz zaman oradaki vatandaşlarım bize teşekkür ediyorlar, her şeyimiz yerinde diyorlar. Ama diyorlar biz yine geldiğimiz yere dönelim. Milletimizin tüm imkanlarıyla devletimizin tüm kurumlarıyla ilk andan itibaren deprem bölgesine koştuğuna da şahit olduk. Devlet yoktu, işte devlet burada. Siz hepiniz ilk andan itibaren oradaydınız.

Cumhurbaşkanı olarak ilk andan itibaren Kabine üyesi arkadaşlarımın hepsini tamamen deprem bölgesine sevk ettim. Onlar da ekipleriyle beraber orada çalışmaya başladı. AFAD, ilk andan itibaren her şeyiyle bölgede yerini aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler