Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Başörtüsüne anayasal düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'deki 2022-23 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Başörtüsüne anayasal düzenleme

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

insanlık son bir kaç yıldır salgınla başlayan, ekonomik sorunlar ve sıcak çatışmalarla devam eden buhranlı bir dönemden geçiyor. İçinde bulunduğumuz yüzyıl daha önc eyapılan tahminlerin aksine çatışmalar çağına dönüşüyor. Eşitlik, adalet hakkaniyet duygusu ağır bir yara almaktadır.

Afrika'dan Asya'ya milyarca insan temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta zorluk çekmektedir. Elbette son 50-60 yılın en yüksek seviyelerine ulaşan enflasyon rakamları batılı ülkelerde yaşayanlar dahil herkesi zorluyor.

LİDERLERE 'BİZİM BÖYLE BİR SORUNUMUZ YOK' DEDİM
Son Prag zirvesinde liderlerden bunu dinledim: 'Bu kışı nasıl geçireceğiz'... Hepsi bunu anlatıyorlar. 'Bizim böyle bir sorunumuz yok' dedim. Liderler sadece anı düşünüyorlardı. Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri maalesef aklıselim ile değerlendirmiyorlardı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DÜNYADA KÖKLÜ SİYASİ DEĞİŞİMLERİN YAŞANMASI KAÇINILMAZ
Mevcut yapının devam etmesi mümkün değildir. Önümüzdeki dönemde dünyada köklü siyasi değişimlerin yaşanması kaçınılmazdır.Daha adil bir dünya mümkün diyerek tüm sıkıntılara rağmen insanlığın çaresiz olmadığını vurguluyoruz. Türkiye'nin hiç bir hesap gütmeden yaptığı barış çağrılarının takdir topladığını görüyoruz. 7 milyon tonu aşkın tahıl bizim üzerimizden dünyaya servis ediliyor. Türkiye Yüzyılı ifademiz inşallah her alanda vücut bulacak ve kısa zamanda gerçeğe dönüşecektir.

Her kriz fırsatları da beraberinde getirir. Türkiye son 20 yılda hayata geçirdiği projelerle işte bugünlere hazırlık yapmıştır. Birileri oyundayken, biz bir satranç oyuncusu ustalığı ile milletimizi bugünlere hazırladık. Ülkemize yapılan dayatmalara değil insanımızın neye ihtiyacı olduğuna baktık. Yurtdışında yazılmış reçetelerle soruna çözüm aramak yerine kendi göbeğimizi kendimiz kestik. 

VARSA UFKUNUZ BU İŞİ BAŞARIRSINIZ, YOKSA YAYA KALIRSINIZ
Birileri bizimle dalga geçti. Biz 76 üniversiteden 209 üniversiteye çıkarken 'ne gerek vardı' dediler. Bugün Iğdır'da, Muş'ta, Kars'ta üniversite olmazsa oradaki gençlerimiz nerede üniversite tahlili yapacaktı? Parası pulu yoksa üniversite okuyamayacaktı. Ama şimdi akademisyenlerimiz Muş'a da Ağrı'ya da gidiyor.

Ufuk budur. Ufkunuz varsa işte bu nesli yetiştirirsiniz. Türkiye bu gelişimi sağlıyorsa atılan bu adımlarla sağlıyor. Geçmişte şu sıkıntı da vardı: Eee Güneydoğu ve Doğu'ya hocalarımız ne ile gidecek? Otobüsle mi gitsin, herkeste otomobil de yok. Şimdi 59 havalimanına çıktık. Hocalarımız uçağa binip Kars'a, Muş'a gidebiliyor. Burada da sıkıntı kalmadı. Varsa ufkunuz bu işi başarırsınız, yoksa yaya kalırsınız. 

KARADENİZ GAZI
Karadeniz'den doğalgazı da çıkardığımız anda bunun tadına doyum olmaz. Eskiden sondaj gemimiz yoktu. Bunlara ulaştık, burada işimiz bittiğinde, uluslararası sulardaki başka ülkelere gidip sondaj yapabilecek güce sahibiz.

İKNA ODALARINI UNUTMADIK
Kılık kıyafet yasaklarından ideolojik baskılara kadar pek çok alanda sorun vardı, bunları yaşadık. Üniversite girişlerine kurulan ikna odaları, sahneden ağzı kapatılarak indiren genç kızların görüntüleri bu kareler utanç sahneleri olarak hafızlara kazınmıştır. Şimdi böyle bir derdimiz yok. Asıl özgürlük budur beyler. Şimdi özgürlük şimdi hürriyet.

Öğrencilerin harç sorununu ortadan kaldırdık. Ne diyordu bir tanesi ben bir senede bu sorunu kaldırırım. Ya hayatınız yalan. Sabah yalan akşam yalan.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL DÜZENLEME
Bugün inşallah kabine toplantısında anayasa değişikliği teklifimizle başörtüsü sorununu anayasa güvence altına alma teklifimizi getireceğiz. Yasal düzenlemeye ihtiyaç yokken, çıktı bunu yapalım diyor. senin yanında hiç hukukçu yok mu? Eğer samimiysen, dürüstsen anayasa değişikliğini yapalım, bu konuyu masadan kaldıralım.

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞTE 35 YAŞ VE ÜSTÜ KADINLAR İÇİN EK KONTENJAN
Konuşmasında 35 yaş ve üstü kadınlara müjdeli bir haber de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteye girişte 35 yaş ve üzerindeki kadınlar için lisans ve ön lisans programlarında ek kontenjan verileceğini duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler