Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat?

Üç aylar yaklaşıyor, Müslümanlar ramazan ayını ise deyim yerindeyse iple çekiyor. Üç aylara girilmeden son cuma namazı için müminler camileri dolduracak. Herhangi bir yanlış yapmak istemeyen veya ilk kez cuma namazı kılacak olan Müslüman vatandaşlar, Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat? sorusunu sıklıkla yöneltiyor.

Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat?

Cemaziyelahir ayının 27. günü ve yine bir cuma gününe uyandık. Binlerce Müslüman üç aylar öncesi cuma namazında yan yana saf tutacak. Bazıları ilk defa cuma namazı kılmak için camiye gidecek. Bu nedenle "Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kaç rekat?" gündemde...

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma namazı dört rekât ilk sünnet, iki rekât farz ve dört rekât son sünnet olmak üzere on rekâttır.

Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır.

Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem