Çözüm Paketi Meclis'te Kabul Edildi

AK Parti tarafından hazırlanan ve 6 maddeden oluşup çözüm sürecine yasal çerçeve çizen tasarı TBMM'de kabul edildi. Çözüm Paketi'ne yasal statü kazandıran tasarı Genel Kurul'da kabul edildi. AK Parti tarafından hazırlanan ve 6 madden oluşan ve geçtiğimiz

Çözüm Paketi Meclis'te Kabul Edildi
AK Parti tarafından hazırlanan ve 6 maddeden oluşup çözüm sürecine yasal çerçeve çizen tasarı TBMM'de kabul edildi.
 
Çözüm Paketi'ne yasal statü kazandıran tasarı Genel Kurul'da kabul edildi. AK Parti tarafından hazırlanan ve 6 madden oluşan ve geçtiğimiz günlerde komisyondan geçen Çözüm Paketi yasalaştı.
 
GENEL KURUL'DA KABUL EDEREK YASALAŞTI
 
TBMM Genel Kurulu'nun 115. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Meclis Genel Kurulu'nda "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı" görüşüldü. Üç gün süren 6 maddelik kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek kanunlaştı. Görüşmelerin son bölümüne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.
 
CHP 4. MADDEYE İTİRAZ ETTİ, AK PARTİ GERİ ADIM ATTI
 
Kanun, çözüm süreci ile ilgili Bakanlar Kurulu’na sınırsız yetkiler verirken, bu yetki çerçevesinde görev verilen asker veya sivil tüm kamu personeline cezai sorumsuzluk getiriyor. MHP, Meclis'teki görüşmelerde düzenlemenin tamamına karşı çıkarken, CHP de 4. maddede düzenlenen 'cezai sorumsuzluk' hükmüne Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle muhalefet etti. CHP'nin itirazları sonucunda AK Parti geri adım atarak 4. maddenin bazı maddelerinde değişikliğe gitti
 
ÖRGÜT MENSUPLARINA SOSYAL VE EKONOMİK İMKANLAR SAĞLANACAK
 
Yeni düzenleme, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için yürütülen çözüm sürecine ilişkin atılacak adımları yasal yollarla düzenleniyor. Bu kapsamda; terörün bitmesi amacıyla yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlarla görüşülecek, silahı bırakan örgüt mensuplarına sosyal ve ekonomik imkânlar sağlanacak.
 
HÜKÜMETE GENİŞ ETKİLER VERİLDİ
 
Terörle mücadele kapsamında hükümet her türlü tedbir ve kararı alabilecek. Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek. Hükümetin gerekli görmesi halinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki terör aktörleri dahil kişi kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog ve benzeri çalışmalara karar verebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem