Cinsel İstismar Patladı

Çocuk istismarına yönelik istatistiksel veriler, korkunç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Araştırmalara göre, dünya genelinde buluğ çağına gelmiş kızların yüzde 25'i, erkeklerin ise yüzde 15'inin cinsel istismara maruz kalıyor.Çocuk İstismarı ve İhmali Önleme

Cinsel İstismar Patladı

Çocuk istismarına yönelik istatistiksel veriler, korkunç bir gerçeği ortaya çıkarttı. Araştırmalara göre, dünya genelinde buluğ çağına gelmiş kızların yüzde 25'i, erkeklerin ise yüzde 15'inin cinsel istismara maruz kalıyor.

Çocuk İstismarı ve İhmali Önleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Derman, cinsel istismarın tecavüz ve sürtünme gibi çeşitli şekillerde olabildiğini söylüyor. Çocukların yüzde 75'inin aile yakınları tarafından kullanıldığını belirten Derman, 15 yaş üzerindeki gençlerin flörtleri tarafından cinsel ilişkiye zorlandıklarını belirtiyor.

Son yıllarda hastaneye başvuran istismar vakalarının arttığına dikkat çeken Derman, bu artışın bozuk aile yapısından, eğitimsizlikten ve medyadan kaynaklandığını söyledi. Doç. Dr. Orhan Derman, istismara maruz kalan çocukların yeterli ilgi görmediği ve tedavi edilmediği durumlarda, ileride kendilerinin de bu "hastalığa yakalanacağını vurguladı. Derman ayrıca, mağdur sayısı arttıkça istismarcı sayısının da o oranda yükseleceğini belirtti.

Uzmanlar, istismar vakalarını aza indirmek için ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenmesi gerektiğini söylüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler