Çiçek'den Atatürk köşküne ihbar!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ihbarlar üzerine Atatürk'ün Yalova'daki köşküne geceyarısı fuhuş baskını düzenledi.TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yalova'daki Atatürk Köşkü ile köşkün yanıbaşında bulunan ve milletvekilleri ile Meclis personeline tahsis edilen sosyal t

Çiçek'den Atatürk köşküne ihbar!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ihbarlar üzerine Atatürk'ün Yalova'daki köşküne geceyarısı fuhuş baskını düzenledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Yalova'daki Atatürk Köşkü ile köşkün yanıbaşında bulunan ve milletvekilleri ile Meclis personeline tahsis edilen sosyal tesiste yolsuzluk yapıldığı ve bazı geceler hayat kadınarı ile âlemler düzenlendiği iddiası üzerine mekâna geceyarısından sonra saat 1.30'da bir baskın yaptı. Açılan soruşturma devam ediyor.
Yalova'daki inanılmaz skandal, bu köşkün hemen yanıbaşındaki sosyal tesiste yaşandı. Geçen yıl büyük bir restorasyona giren köşk ziyarete kapatılmış ama personel restorasyon süresince başka bir yerde görevlendirilmemişti. İçerisinde kaplıcaların bulunduğu sosyal tesis ise açıktı ama kalmak için başvuru yapanlara genellikle "doluyuz" cevabı veriliyordu.

RUS KADINLARLA ALEM İDDİASI

Bu arada, Meclis Başkanlığı'na çok sayıda ihbarlar gelmeye başladı. İhbarlarda tesisin bazı görevliler tarafından amacı dışında kullanıldığı, dolu olarak gösterilmesine rağmen aslında boş olduğu ve kalma hakkı olmayanların konaklamalarına izin verildiği söyleniyordu. Daha da önemlisi, Atatürk'ün köşkünün hemen yanıbaşındaki tesiste konumuna ve geçmişine yakışmayacak işler yapıldığı iddiaları vardı ve bu iddialar arasında "dışarıdan getirilen Rus kadınlarla, tesiste bazı geceler âlem yapıldığı" söylentileri de bulunuyordu. İhbarlar, Cemil Çiçek'in geçtiğimiz 4 Temmuz günü Meclis Başkanlığı'na seçilmesinden sonra daha da arttı ve Çiçek olaya doğrudan, kendisi el attı.

BİR GECE ANSIZIN...
Ağustos ayının ilk haftasında yanında sadece şoförü ve koruması olduğu halde kimseye haber vermeden geceyarısından sonra saat 1.30 sularında Yalova'ya gitti ve hem köşke hem de tesise baskın yaptı. Köşkün restorasyon sebebiyle kapalı olmasına rağmen personelin hiçbir iş yapmadan Yalova'da kalmaya devam ettiğini gören Çiçek, görevlilerin Milli Saraylar bünyesindeki diğer kuruluşlara dağıtılması talimatını verdi. Ardından da sosyal tesise müfettişler göndererek kayıt defterleri ile hesapları incelemeye aldırdı ve Millî Saraylar'da üst düzeydeki bir yöneticinin başta gelini olmak üzere bazı yakın akrabalarını eğitimlerine uygun olmayan konumlara getirdiği yolundaki iddiaların da araştırılmasını istedi.

İHBAR EDİLEN PERSONEL YERİNE SUÇSUZLAR SÜRGÜNE GİTTİ

Meclis Başkanı'nın duruma bir gece baskını ile doğrudan el atması üzerine, TBMM Genel Sekreterliği'ndeki görevliler de hemen İstanbul'a gelerek usulsüz olduğu söylenen atamalarla ilgili inceleme başlattılar. Ancak, Yalova'daki Atatürk Köşkü ile sosyal tesiste soruşturmanın devam etmesine rağmen, TBMM'ye gönderilen şikâyet dilekçelerinin ardı arkası yine de kesilmedi. Dilekçelerde şimdi haklarında soruşturma yapılan tesis personelinin hâlâ görevde oldukları, Millî Saraylar'ın değişik birimlerine bu kişilerin gönderilmesinin gerekmesine rağmen kurunun yerine yaşın yandığı ve olaylarda hiçbir suçu olmayan personelin sürgün edildiği ileri sürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem