CHP'nin adayları belli oldu!

CHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, BursaBüyükşehir Belediye Başkan adayı ise Mustafa Bozbey olarak belirlendi.

CHP'nin adayları belli oldu!

CHP Parti Meclisi, yerel seçimlerde yarışacak yeni adaylarını belirlemek üzere toplandı. Parti Meclisi'ne sunulan aday listesinde; Mersin'de Vahap Seçer, Bursa'da Mustafa Bozbey, Kahramanmaraş'ta Ali Öztunç, Van'da ise Nurettin Beyaz'ın isimleri yer aldı. Listede, Bitlis, Iğdır, Bayburt ve Kütahya adaylarına da yer verildi. CHP'nin bugün 102 adayını daha belirleyerek, ilan edeceği bildirildi. Listede, Ankara, İstanbul ve İzmir'den ilçe adaylarına dahi yer almadığı öğrenildi.

MERSİN KRİZİ

Milliyet'in edindiği bilgilere göre, ilk olarak MYK'ya sunulan listede Mersin adaylığı için eski milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'nun ismi yer aldı. Bunun üzerine MYK sert tartışmaların yaşandığı öğrenildi. Çok sayıda MYK üyesinin Kuyucuoğlu'nun adaylığına karşı çıktığı ve Vahap Seçer ismini önerdiği belirtildi. Tartışmaların ardından Kuyucuoğlu'nun ismi listeden çıkarılırken yerine Vahap Seçer eklendi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Mustafa Bozbey olarak belirlenirken, Parti Meclisi'nin onayına sunulan isimlerden bazıları şöyle: 

Kahramanmaraş:  Ali Öztun

Van: Nurettin Beyaz

 Iğdır: Sözer Sayan

 Kütahya: Eyüp Kahveci

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem