CHP'den Gül'e twitter'da mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilköğretimde başörtüsü tartışmaları ile ilgili olarak Twitter aracılığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, ''Rüştünü bile ispat etmemiş bu çocuklar, kendi özgür iradeleriyle başlarını bağlamazlar deyin. Hem siz rahatlar

CHP'den Gül'e twitter'da mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilköğretimde başörtüsü tartışmaları ile ilgili olarak Twitter aracılığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, ''Rüştünü bile ispat etmemiş bu çocuklar, kendi özgür iradeleriyle başlarını bağlamazlar deyin. Hem siz rahatlarsınız hem de halk. Bunu diyemiyorsanız, bu konuda daha çok sıkılmaya devam edersiniz'' mesajını yazdı.

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden şu mesajları aktardı:

''-Sayın Cumhurbaşkanım. Sıkılmayınız lütfen.

-Konu ile ilgili tartışmalarda, sözü tersinden değil düzünden söylerseniz, tartışma en azından sizin açınızdan biter.

-İlkokulda kız çocuklarımızın başörtüsü ya da türban bağlaması serbest olacak mı? Olmayacak mı?

-Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Çünkü rüştünü bile ispat etmemiş bu çocuklar, kendi özgür iradeleriyle başlarını bağlamazlar deyin.

-Hem siz rahatlarsınız hem de halk. Bunu diyemiyorsanız, bu konuda daha çok sıkılmaya devam edersiniz.''

CUMHURBAŞKANI'NDAN TRAFİK MESAJI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı için trafiğe çıkan vatandaşlara dikkatli olmaları, emniyet kemeri takmaları ve hızlı gitmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Gül, Twitter'da vatandaşa bayram trafiğiyle ilgili, ''Bayram öncesi hepinize bir mesajım var. Uzun bir tatil olacağı için herkesin trafik kurallarına uyması çok önemli. Aman bayram kendiniz ve bizim için acıya dönüşmesin'' dedi.

"ARKA KOLTUKTA OTURMAMA RAĞMEN KEMERİMİ TAKARIM"

Cumhurbaşkanı Gül, 15 Kasımda yayımlanacak olan Kurban Bayramı mesajında bayram trafiği sorununa değindi.

Gül, mesajında, Kurban Bayramında trafik kurallarına özen göstermenin önemine dikkati çekerek, bayramın ''acıya dönüşmemesi'' gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, trafikle ilgili vatandaşlara şu mesajları verdi:

''Bayramlar tabii ki neşeli günlerdir, ama maalesef bazen dikkatsiz olunca bu neşeli günler hepimize çok acılı günler haline dönüşmektedir. Bununla da trafiği kastettiğimi eminim ki anlamışınızdır. Yollarımız çift yol oldu, bundan büyük bir memnuniyet duyuyoruz ama trafik kurallarına uymazsak, trafiğe dikkat etmezsek, çok büyük acıları yaşarız. Unutmayın ki trafik kurallarına uymak hepimiz için mecburiyettir, hepimiz yapmalıyız.

Bakın açık konuşayım size. Ben şehir içerisinde bile seyahat ederken, havaalanına gidip gelirken arka koltukta oturmama rağmen kemerimi takarım. Herkese tavsiye ediyorum. Kemerlerinizi muhakkak takın. Ön koltukta da olsa arka koltukta da olsanız takın. Seyahat ederken fazla hızlı gitmeyin. Yollar güzel bile olsa ufak bir dikkatsizlik çok büyük kazalara sebebiyet vermektedir. Ümit ediyorum ki bu bayram, bu uzun tatil inşallah üzücü geçmeyecektir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem