CHP’den Gazze hamlesi

CHP milletvekilleri, Ramazan bayramında Gazze’ye gidiyor. Aralarında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de yer aldığı CHP’li vekiller yaptıkları açıklamada, “Gazze’de insanlık kalkanı oluşturacağız” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlı

CHP’den Gazze hamlesi

CHP milletvekilleri, Ramazan bayramında Gazze’ye gidiyor. Aralarında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in de yer aldığı CHP’li vekiller yaptıkları açıklamada, “Gazze’de insanlık kalkanı oluşturacağız” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında oluşan bir heyetle Cumhuriyet Halk Partisi bayramda Gazze’de olacak. Gazze’ye gidecek ekipte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ankara Milletvekilleri Levent Gök ile Sinan Aygün yer alacak.

ÇOCUKLAR ÖLMEYE DEVAM EDİYOR

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“CHP olarak bu kararı açıklamamızın ardından Dışişleri Bakanlığı ile görüşeceğimizi söyledik. Görüşmeyi bugün ya da Çarşamba günü yapmayı planlıyoruz. Önce Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba’nın başkanlığında gideceğimiz heyetle birlikte bir toplantı yapacağız. Önemli olan şu, ’Her zaman çocuklar ölüyor ve biz Meclis’te bir bildiri yayınlıyoruz. Kararlı bir bildiri oluyor ama sonra bu bildiri unutuluyor ve çocuklar ölmeye devam ediyor. İlk kez bildiri yayınlamanın dışında bir şey yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Her zaman en üst tonda en sert ama arkası gelmeyen açıklamalar sonuç vermiyor. O gün Meclis’te bildiri yayınlandı ve ardından AKP, CHP milletvekilleri ile ilk kez birlikte İsrail Büyükelçiliği önündeki protestoya katıldı. Ama katliam devam ediyor. Sonra TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na bu görüşümüzü ifade ettik. Ama onlardan da bu konuda henüz bir dönüş olmadı. Kaldı ki, Başbakan geçen seneden beri Gazze’ye gideceğim dedi ama hâla gitmiş değil. Bu sözünün üzerinden bir yıl geçti.”

CANLI KALKAN OLACAĞIZ

“Bu yaptığımız yola çıkmaktır” diyen Özel, oraya gittiklerinde ne ile karşılaşacaklarını bilmediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Ama önemli olan şu, önümüzdeki bayramda Gazze’de olmayı, gerekirse çocuklara atılan bombaların önüne canlı kalkan olmayı ve orada kalıcı barışın sağlanması için katkı sağlamayı görev biliyoruz ve o yola çıkıyoruz. Yolda karşılaşacağımız güçlüklerin bir önemi yok. Aksi takdirde herkes bu güçlükleri düşünürse, esas vahşeti, katliamı oradaki siviller, çocuklar yaşamaya devam edecek.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler