CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek Haber61’e konuştu “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarmak istiyoruz”

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’ndan Haber61’e ziyaret.

Trabzon’da bulunan PM üyesi CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek Haber61’e yaptığı açıklamada “Ötekisi olamayan bir Türkiye için. Ayrıştırıcı olmayan birleştiren, ülkenin kaynaklarını 5’li çeteye değil, bir avuç rantiyeciye değil, geniş halk kesimlerine aktaracak olan politikaları hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Zeybek ayrıca genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun politika değişikliği yaptığını ve en az oyu aldıkları illeri, İlçeleri ve hatta belde ve mahallelere ziyaretlerde bulunacaklarını belirtti.

Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinin katılımı ile yarın (07.07.2021 Çarşamba) gerçekleştirilecek olan ‘Ekonomi Masası’ programı öncesinde şehirde bulunan PM üyesi CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ile birlikte Haber61’e ziyaret ettiler.

Üç günlük bir ziyaret programı için Trabzon’da olduklarını dile getiren Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek Haber61’e konuştu “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarmak istiyoruz”

“YAPILACAK İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Trabzon’dan başlamak üzere Trabzon, Giresun ve Ordu, üç günlük bir ziyaret gerçekleştireceğiz. Burada CHP’nin yada Millet İttifakı’nın, biz öyle görüyoruz, ilk yapılacak olan seçimlerde halkımızın teveccühü ve Allah’ın izniyle iktidar olacağına inanıyoruz. O noktada da CHP ekonomik politikalarda ne öngörüyor? Nasıl bir yapılanmayı topluma seçenek olarak sunuyor. Hangi kanunlarda, kurumlarda, kadrolarda değişiklik öngörüyorsa bunlara ilişkin görüş ve düşüncelerimizi aktaracağız. Toplantımızın başındaki bölümde sadece Trabzon ve ilçelerindeki ekonomi ve üretimle ilgili önde gelen paydaşlarını çağırdık. Burada Ticaret ve Sanayi Odası, Borsalar, Ziraat Birlikleri, Organize Sanayiler, birde tabi vakti olup toplantımıza katılabilecek olanlar ile kendileri olmayıp heyet gönderecek olan kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya geleceğiz. Toplantı parti örgütüne açık bir toplantı değil, halka açık bir toplantı değil. Türkiye’de 20-25 ilde yaptık, gelende o kentin en önde gelen 25-30 sektör temsilcisine parti politikasını anlatıyoruz. Sonra onlar görüş ve düşüncelerini aktarıyorlar. Aktaranlar var, kameraları görünce sessizliğe bürünüp ayrılanlar da oluyor. Türkiye’nin kanayan bir yarası. Türkiye’de konuşmadan kaynaklanarak gelecekle ilgili sektör temsilcilerinin, oda başkanlarının, iş insanlarının endişe içinde olması Türkiye demokrasisi açısından üzerinde dikkatle durmamız gereken bir konu.

“KARADENİZ’E BATIDAN-DOĞUYA, DOĞUDAN-BATIYA TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİYLE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Arkasından önümüzdeki hafta içinde bu kez Ordu, Giresun ve Trabzon’u içine alan 42 Milletvekilinin katılacağı geniş katılımlı bir ziyaret gerçekleşecek. O ziyarette heyet başkanı Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun olacak. Bu ziyaret daha çok halkla birlikte gittiğimiz bütün illerin bütün ilçelerine ziyaret var. O ilçelerde eski belde şimdi mahalleler varsa onlar ziyaret programı içinde olacak. Böylelikle biz iki hafta içinde Karadeniz’i batıdan-doğuya, doğudan-batıya toplumun bütün kesimleriyle de ulaşmak istiyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek Haber61’e konuştu “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarmak istiyoruz”

İMAMOĞLU SEÇİMLERİ BU ŞEKİLDE KAZANDI

Son iki yıl içinde özellikle İstanbul ve Ankara seçimleri kazanıldıktan sonra biz bir şey gördük. Sayın İmamoğlu seçimleri Beşiktaş ve Kadıköy’deki oylarımızı artırdığı için değil, Sultanbeyli, Arnavutköy, Bağcılar’daki oylarımızda olağanüstü zıplatma yaptığı için kazandı. Beşiktaş’ta oyumuz yüzde 78’di, yüzde 81’e çıktı. 3 Puan aldık. Kadıköy’de oyumuz yüzde 76’ydı, yüzde 78’e çıktı. 2 puan aldık. Sultanbeyli’de oyumuz yüzde 7’ydi, yüzde 34’e çıktı. Toplumun CHP ile oy ilişkisinin en zayıf olduğu bölgeler üzerinde bir çalışma yapıyoruz.

“STRATEJİMİZ DEĞİŞTİ. GENEL BAŞKANIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN BİR POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ”

Bu manada hiç milletvekili çıkaramadığımız bütün illeri ziyaret ettik ve etmeye devam ediyoruz. Belediye başkanımız olmadığı illerin tamamını ziyaret ettik, etmeye devam edeceğiz. Trabzon gibi 1 milletvekilimiz olan illeri ziyaret ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Siz CHP milletvekillerinin İstanbul’da Bursa’da, İzmir’de Antalya’da çalıştığını görmeyeceksiniz. Ama Hakkari’de bizi daha çok göreceksiniz. Bayramdan sonra 15 milletvekili ile Bayburt-Gümüşhane’ye gideceğiz. Geçtiğimiz hafta 55 milletvekili ile Erzurum’daydık. Sakarya’ya 37 milletvekili ile gittik. Yani stratejimiz değişti. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir politika değişikliği. CHP’ye en uzak seçmen, oy verme eğilimleriyle en düşük olduğumuz iller, o illerde en düşük oyu aldığımız ilçeler. O nedenle çalışmalarımızı Çaykara’ya, Of’a, Hayrat’a, Sürmene’ye, Araklı’ya ağırlık vereceğiz. Çünkü büyük oy artışları en düşük oy aldığınız yerlerde oluyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek Haber61’e konuştu “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarmak istiyoruz”

“BİR İKTİDAR SEÇENEĞİ TOPLUMA SUNDUK VE GENİŞ BİR KABUL GÖRÜYOR”

Sayın İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olması, yine onun yerine gelen Maçkalı Beylikdüzü Belediye Başkanımız Murat Çalık, en uzun İstanbul’da belediye başkanlığı yapan Araklılı Hasan Abinin bulunuyor olması, Küçükçekmece Belediye Başkanımız Araklı’dan Kemal Çebi’nin bulunuyor olması bölgede Trabzon’un doğusu ile CHP ilişkilerinin güçlenmesine katkı yapacak. Buna yürekten inanıyoruz. Küçükçekmece 1 Milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye’de 70’den fazla ilden daha fazla nüfusu olan bir ilçe. Bu stratejimizin bir sonucu olarak da CHP ve Millet İttifakı partilerle bir iktidar seçeneği topluma sunduk. Geniş bir kabul görüyor. Yayınlanan bütün anketlerde de biz bunu görüyoruz. Bu anketler iktidar baskısında yayınlanırken yukarı yuvarlatılıyor, bizim oylarımız biraz aşağıya doğru yuvarlatılıyor ama gerçek rakamlara da hakimiz.

28 MİLYON ÇALIŞAN, İKTİDARIN YANLIŞ VE YALAN TÜİK RAKAMLARI YÜZÜNDEN FAKİRLEŞECEKLER”

Ötekisi olamayan bir Türkiye için. Ayrıştırıcı olmayan birleştiren, ülkenin kaynaklarını 5’li çeteye değil, bir avuç rantiyeciye değil, geniş halk kesimlerine aktaracak olan politikaları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yarın ki toplantıda Ekonomi masası başkanımız Faik Öztrak bunları ayrıntısıyla anlatacak. Enflasyon rakamları açıklandı dün. CHP’nin 100 akademisyen ile yaptığı ekonomi çalışmasında bulduğumuz rakamlar bunlar değil. Yüzde 31’in altında hiçbir ekonomi rakamı çıkmıyor. Hükümet yüzde 8,75, 6 aylık zam verecekti. Yılbaşında 3 verdi, şimdi de 3+5,75, 8,75 verecek, toplam 11,75. Siz geçen yıla göre yüzde 11,75 zam alacaksınız ama gerçek enflasyon yüzde 31 olduğunda siz ortalama 19,25, yani 100 TL’nizin 19,25’i, sarayın TÜİK’in başına atadığı ve gerçekleri gizleyen bir kadro yüzünden hak ettiğiniz emekli maaşını alamayacaksınız. 28 Milyon kamu çalışanı, özel sektörde çalışan, ücretlerini ve maaşlarını yada sözleşmeli, enflasyon farkı kadar genel bir zam alacakları için onlarda yüzde 19,25, bu iktidarın yanlış ve yalan TÜİK rakamları yüzünden fakirleşecekler. Bunları anlatmak, paylaşmak istiyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek Haber61’e konuştu “Türkiye’yi orta gelir tuzağından çıkarmak istiyoruz”

“DERİN BİR EKONOMİK SIKINTILI DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

O nedenle 83 milyonluk ülkemizde 80 milyonun fakirleştiği, 3 milyon insanında giderek daha zenginleştiği, Türkiye’deki milyarder sayısının bir yılda yüzde 25 arttığı ama bu ülkede yoksulluk sınırı altındaki insan sayısının da milyonlarca arttığı derin bir ekonomik sıkıntılı dönemden geçiyoruz. Pandemi toplumun bütün kesimlerini eşit biçimde rahatsız etmedi. Pandemi bazı insanlara olağanüstü zenginlikler kazandırdı. Bazı sektörler olağanüstü karlar kazanırken çoğunlukla emekçiler, emekliler, işçiler, esnaf, sabit gelirliler, küçük ve orta boy işletmelerde bu ağır yükün altında ezildiler. Biz onlardan aynı zamanda dinleyeceğiz.

“TÜRKİYE’Yİ SIKIŞTIĞIMIZ ORTA GELİR TUZAĞINDAN ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Topluma bir güven vermek istiyoruz. Türkiye’nin kaynaklarının geniş, ülkenin zengin, bunların adaletli dağıtılması ve istihdam yaratacak, fabrika oluşturacak ve teknoloji odaklı geliştirilmesi durumunda ve Türkiye’nin aydın ve zeki insanlarının bu ülkede yaşamak için hak ettikleri özgürlük ve adalet ortamının sağlanması durumunda ülkeyi terk etmeyeceklerini ve bu genç kuşakla birlikte ülkenin yeniden içine düşmüş olduğu 7-8 bin dolarlara sıkıştığımız orta gelir tuzağından Türkiye’yi yukarıya fırlatıp 15-20 bin dolarlık bir milli gelir seviyesine ulaştırma hedefim ile yola çıkıyoruz. Bunu sağlamak içinde topluma adaleti, hukuk devletini ve daha çok özgülüğü vadediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem