CHP fındık fiyatına ne dedi?

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanan fındık fiyatını değerlendirdi. CHP Başkanı Necip Yıldız, “Üreticiyi mağdur eden bir fiyat. Şimdi ben hesapladım 4 YTL 50 randıman fındığın fiyatı. Trabzonlu üreticinin alaca

CHP fındık fiyatına ne dedi?

CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanan fındık fiyatını değerlendirdi. CHP Başkanı Necip Yıldız, “Üreticiyi mağdur eden bir fiyat. Şimdi ben hesapladım 4 YTL 50 randıman fındığın fiyatı. Trabzonlu üreticinin alacağı fiyat 2.70 YTL'dir. Üretici maliyetinin parasını alamamıştır. Fiyatın bu zamana kadar bekletilmesi, bunu izah etmek mümkün değildir. Hükümet günlük politikayla yaşamazlar. Hükümetlerin her konuda politikaları vardır fındık politikaları da olması lazım.
Bu açıklanan fiyat şu demek, paraya ihtiyacı olan üretici fındığını 2. 70'e satacak, ama paraya ihtiyacı olmayan fındığını 5 YTL'ye satacak.
Burada bir haksızlık var. Üretici zamanı geldiğinde gerekeni yapacağına inanıyorum. Trabzon'da herkesin paraya ihtiyacı var. Bu insan fındığını satacak. Bence bu fiyat hayal kırıklığı yaratmadı. Biz böyle olacağını biliyorduk. Bu fiyatın artması için bütün gayretimizi gösterdik. Üretici sağ duyusunu kaybetmesin. Ürün üreticinin elinden bedavaya alınacak ve 3-5 ihracatçı bundan zengin olacaktır” dedi.

elifcavus@haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem