CHP 85. yaşını coşkuyla kutladı

Çatak, Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen heyet adına Ulu Önder'in mozolesine kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan, üzerinde "Cumhuriyet Halk Partisi" yazılı çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelen Çatak

CHP 85. yaşını coşkuyla kutladı
Çatak, Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen heyet adına Ulu Önder'in mozolesine kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan, üzerinde "Cumhuriyet Halk Partisi" yazılı çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelen Çatak, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Büyük Atatürk; Anadolu ve Rumeli Müdaafa-i Hukuk Cemiyetinin devamı olarak 9 Eylül 1923'de önderliğinizde kurulan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi, bugün 85 yaşında.

Cumhuriyet Halk Partisi, cumhuriyeti gerçekleştiren, çağdaş Türkiye'nin temellerini kuran, demokrasi sürecini başlatan bir büyük yenileşme hareketinin temsilcisi olarak Türkiye gerçeklerinde biçimlenmiş, evrensel geçerliliği olan işlevlerin ve iddiaların taşıyıcısıdır.

Kurucu ve ilk Genel Başkanımız Büyük Atatürk, partimiz senin belirlediğin Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Devrimcilik, Laiklik, Milliyetçilik ilkelerine bağlı, sosyal demokrasinin evrensel değerlerine ve insan haklarına dayanan, gücünü halktan alan, çağdaş, demokratik sol bir siyasal kuruluş olarak varlığını etkin şekilde sürdürmektedir.

CHP'liler en olumsuz koşullarda bile yılmadan, usanmadan senin ilke ve devrimlerini, laik cumhuriyetin değerlerini inançla sonsuza dek ödün vermeden korumaya ve savunmaya devam edeceklerdir.

Partimizin Ankara örgütünden selam sana, saygı sana, minnet sana, şükran sana Büyük Atatürk."

Çatak ve beraberindekiler daha sonra İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundular.

Anıtkabir'deki törene CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, milletvekilleri, parti yöneticileri, il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem