CHP 33. Kurultay toplanıyor

CHP'nin 33. Olağan Kurultayı toplanıyor. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda bin 250 delege genel başkan ve partinin yetkili kurulları için oy kullanacak. Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. CHP'nin tüzü

CHP 33. Kurultay toplanıyor
CHP'nin 33. Olağan Kurultayı toplanıyor. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda bin 250 delege genel başkan ve partinin yetkili kurulları için oy kullanacak. Kurultay'ın ilk gününde genel başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek. CHP'nin tüzüğüne göre genel başkan adaylığı için delegenin yüzde 20'sinin desteği gerekiyor
 
En iyi en hareketli olduğu kurultaylardan bir tanesi olarak gösteriliyor. Kapıları zorlayan izleyici olarak gelenler içeri giremedi. Delegeler henüz yerini almadı. Salon çok sayıda pankartlarla süslendi. Kılıçdaroğlu'nun dev posterleri asıldı.. Hoparlörden türküler çalınıyor, bağlama sesleri ile partililer diri tutulmak isteniyor.
 
Delegeler ve basın mensupları davul zurnayla karşılanıyor. Salona girmek o kadar kolay değil. Dışarıda uzun kuyruklar var. Sinirler zaman zaman geriliyor. Polislerle bu kuyruklarda tartışma yaşanıyor. Dışarıda "önderimiz Kemal hedefimiz iktidar" "Halk Başbakan seçiyor" pankartları asılı.
 
"Baykal Kılıçdaroğlu kardeş komplocular kalleş" yazılı pankart dikkat çekti. "CHP Türkiye'nin zaptedilemeyen kalesidir" İsmet İnönü'nün "Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadınlar" sözü pankartlarda yerini aldı. "Sakin güç çelik yumruk" yine dikkat çeken pankartlar arasında
 
SELVİ VE SAV SALONDA
 
CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve CHP Başkanvekili Cevdet Selvi salona geldi. Sav'ın gelişi alkışlarla karşılandı.
Yaşar Okuyan ve Vural Savaş da davetlililer arasında. Az önce Arif Sağ da salona giriş yaptı..
 
CHP'DE DEĞİŞİMİN SLOGANLARI
Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP'de beklenen değişim ilk günden salona asılan pankartlarla kendini göstermeye başladı. Salonda, "Emek en yüce değirdir", "Önce iş, önce ahlak, önce emek", "Türkiye'yi ayrıştırmayacağız, halkı ezdirmeyeceğiz" pankartları asıldı.
 
DENİZ'E SELAM YOLA DEVAM
Kılıçdaroğlu'na büyük destek açıklamasının yapıldığı İl Başkanları toplantısı sonrasında, "Deniz'e Selam, Kılıçdaroğlu ile devam" açıklaması Kurultay'da bir pankartla da yer aldı. Pankartta, "Deniz'den esen rüzgarla Kemal'e ereceğiz" denildi.
Kılıçdaroğlu için CHP Genel Sekreteri Sav'ın büyük desteği CHP teşkilatlarınca büyük sevinçle karşılandı. Önder Sav için, "Önder'imiz Kemal, Hedefimiz iktidar" pankartı açıldı.
 
ECEVİT DESTEĞİNE BÜYÜK ALKIŞ
Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı adaylığına destek kararı veren Rahşan Ecevit de Kurultay'a katılacak. Ecevit'in KUrultay Salonuna geleceğinin açıklanması delegelerden büyük alkış aldı.

GÜRSEL TEKİN'E BÜYÜK İLGİ
Kongre sonrası partide önemli bir görev alması beklenen CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in salona girişi büyük alkış aldı.

TORUNUNDAN UĞUR ÖPÜCÜĞÜ ALDI

Kılıçdaroğlu eşiyle birlikte Çukurambar'daki evinden çıktı. "Torunumdan uğur öpücüğü aldım" diyen Kılıçdaoğlu alkışlar eşliğinde kurultayın yapıldığı salonun yolunu tuttu. Kılıçdaroğlu'nun arabasını basın mensupları takip ediyor.

YANLIŞ ANONS SKANDALI

Salonda yanlış anons skandalı yaşandı. Rahşan Ecevit salona girerken yanlışlıkla "Kılıçdaroğlu geldi" diye anons edilince salon yıkıldı. Alkışlar ve 10. yıl marşı eşliğinde salona giren Ecevit neye uğradığını şaşırdı. Bu hata geçtiğimiz hafta Fenerbahçe-Trabzon maçında Bursa-Beşiktaş maçına ilişkin yanlış anons geçen görevliyi hatırlattı

KAMER GENÇ CHP'NİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Bir davet alırsa CHP'ye katılacağını açıklayan Kamer Genç kongre salonunda büyük alkışla karşılandı.

KILIÇDAROĞLU SALONDA

KILIÇDAROĞLU OMUZLARDA, SALON AYAKTA
CHP Genel Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu Kongre salonuna girişte ayakta sloganlarla ve büyük alkışlarla karşılandı. İzdiham nedeniyle hareket edemeyen Kılıçdaroğlu neredeyse omuzlarda taşındı. Yanında Önder Sav ile salonda bir tur atan Kılıçdaroğlu büyük ilgi gördü. Başından aşağı çiçekler atılan Kılıçdaroğlu tribünleri selamlamayı sürdürüyor.

"BAŞBAKAN KEMAL"
Genel Başkanlığa değil, Türkiye'yi iktidara taşımaya aday olduğu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay delegelerince, "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganı ile karşılandı

CEVDET SELVİ KÜRSÜDE
CHP lideri Deniz Baykal'ın istifası sonrası Genel Başkan Vekili koltuğuna oturan Cevdet Selvi Kurultay'ın açılışını yapıyor.

ANADOL DİVAN BAŞKANI
CHP'nin 33. Olağan Kurultayı Divan Başkanlığına oybirliği ile Kemal Anadol seçildi
 
ECEVİT ONURSAL KONUK
Divan Başkanı Anadol aldığı sürpriz kararla Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Rahşan Ecevit'i "Kurultay'ın onursal konuğu Rahşan Ecevit" diye selamladı.
 
KURULTAY'DA BAYGINLIK
Kurultay salonundaki kalabalık ve yetersiz havalandırma delegelere zor anlar yaşatıyor. Bir delege baygınlık geçirdi. İzdiham nedeniyle sağlık görevlileri ve sedyenin hastaya ulaşması uzun zaman aldı. Dİvan Başkanının üst üste yaptığı anonslarla rahatsızlanan delege sağlık ekibinin müdahalesi ile salondan çıkarılıyor.
 
DENİZ BAYKAL'A ALKIŞ
Divan Başkanı Anadol CHP'yi anlattığı konuşmasında, "Deniz Baykal liderliğinde ABD'nin Irak harekatına karşı çıkan CHP" dedikten sonra Baykal ismini duyan delgelerden büyük alkış aldı.
 
GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI BAŞVURULARI BAŞLADI

CHP Genel Başkanlığı için adaylık başvuruları alınmaya başladı. Adaylar 12.20'ye kadar başvuru yapabilecek.
 
GENÇ'TEN KURULTAY DEĞERLENDİRMESİ

Kurultay salonunda en büyük alkışı alan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç bugünkü kurultayın geçmiş CHP kurultaylarından daha görkemli olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Çok büyük bir izdiham var... Sevgi var... Genel başkanlığa aday olan arkadaşa içten gelen sevgiyi güveni görüyorum." dedi.

Genç partiye katılımıyla ilgili henüz bir süreç işlemediğini Kurultay sonrası
değerlendirileceğini söyledi.
 
 KILIÇDAROĞLU YANLIŞLIKLA KÜRSÜYE GÖTÜRÜLDÜ
Adaylık için verilen başvuru süresinin dolmasına kısa bir zaman kala CHP Genel Başkan Adayı Kılıçdaroğlu oturduğu yerden kalkarak salona indi. Kılıçdaroğlu kalabalık içinde "Konuşma yapacak" gerekçesiyle kürsüye taşındı. Ancak Kılıçdaroğlu'nun delgelerin arasına gitmek için yerinden kalktığı öğrenildi.
 
OKUNMUŞ MEKTUPLARI YAK DA GEL
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaptığı heyecanlı konuşmada herkesi CHP'ye davet etti. İnce, "Herkese partini bırak gel diyorum. Okunmuş mektuplarını yak da gel. Altı oku kapta gel" dedi.
İnce CHP'ye Genel Başkan değil Başbakan seçtiklerini söyledi. İnce'nin, "Bu ülkede iktidar olmaya var mısınız?" sorusuna bütün salondan, "Varız... varız... varız..." haykırışlarıyla yanıt geldi

Divan Başkanı Anadol yanlışlığı fark ederek Kılıçdaroğlu'na yol açtı. Kürsüyü boşalttırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem