Cesetler karakola getirildi

Tunceli'de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 5 PKK'lı teröristten 4'ünün cesetleri çatışma bölgesinden alınarak 30 Nisan gecesi baskın yaptıkları Nazımiye'nin Sarıyayla Jandarma Karakolu'na getirildi. Karakolun bahçesinde bir süre bekleti

Cesetler karakola getirildi

Tunceli'de güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 5 PKK'lı teröristten 4'ünün cesetleri çatışma bölgesinden alınarak 30 Nisan gecesi baskın yaptıkları Nazımiye'nin Sarıyayla Jandarma Karakolu'na getirildi. Karakolun bahçesinde bir süre bekletilen cesetlerin Cumhuriyet Savcısının talimatıyla otopsi yapılmak üzere iki ambulansla Elazığ Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

 

GECE BOYUNCA ÇATIŞTILAR

Özel eğitimli komandolar ile PKK'lılar arasında gece boyunca yer yer çatışmalar yaşandı. Operasyon alanına Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan profesyonel birlikler takviye olarak helikopterlerle indirildi. Bölgede PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında saat 04.00 sıralarında yeniden başlayan şiddetli çatışmalar yaklaşık 4 saat sürdü. Diğer teröristler kaçarak izlerini kaybettirmeye çalışırken, yapılan ilk arazi arama tarama faaliyetinde Kızılmescit Köyü yakınlarında 4 PKK'lının cesedi bulundu. Bölgede operasyonlar geniş kapsamlı şekildi sürdürülürken, operasyon kesimlerinde yeni birlikler sevkedilerek, PKK'lıların tüm kaçış yolları tutuldu.

Askeri kaynaklar, PKK'nın sözde Erzurum eyaleti olarak adlandırdığı grubun bulunduğunu, bu grubun sürekli olarak Tunceli -Bingöl sınır boyunda gizlendiği ve Sarıyayla Jandarma Karakolu'na baskın düzenleyen grup olduğunun tahmin edildiğini söyledi

 

GENELKURMAY: 4 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, Tunceli’nin Pülümür İlçesi kırsal kesiminde çıkan çatışmada 4 teröristin öldürüldüğü duyurdu. Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, teröristlerle birlikte 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 19 şarjör ve mühimmatı ile birlikte, 10 el bombası, 2 el telsizi, 1 fotoğraf makinesi, 1 dizüstü bilgisayar, 1 güneş paneli, çok sayıda örgütsel doküman, muhtelif gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini belirtti.Bu arada Kızılmescit Mevkii’nde çatışmaların sürdüğü belirtilirken, bu bölgede öldürülen 1 teröristin cesedini henüz alınmadığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem