Cemevleri ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cemevleri ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir yönetmelikle, Alevi ve Bektaşi topluluklarının kullandığı cemevlerinin aydınlatma giderlerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanacağı duyuruldu. Bu yönetmelik, cemevlerinin meydan, kurban kesim yeri, aşevi, morg, gasilhane, görevli odası, taziye salonu ve diğer bölümlerini kapsıyor.

Yönetmelik ayrıca, cemevlerindeki aydınlatma ve diğer amaçlar için kullanılan enerjinin ayrıştırılması için sayaç tefrik işlemlerinin yapılmasını zorunlu kılıyor. Bu işlemler, ilgili ilin Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün teknik personeli tarafından kontrol edilecek.

Ödeme işlemleri, cemevlerinin ilgili giderleri için fatura ibraz etmeleri durumunda gerçekleştirilecek ve bu süreç yıllık olarak İl Kültür Turizm Müdürlükleri tarafından denetlenecek. Yönetmelik, ticari amaçla kullanılan cemevi bölümlerinin aydınlatma giderlerinin Bakanlık bütçesinden ödenmeyeceğini de belirtiyor. Bu düzenleme, Alevi ve Bektaşi topluluklarının ibadet ve toplumsal etkinliklerini yürüttükleri alanların devlet tarafından desteklenmesi anlamına geliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem