Cemaat soruşturması savcısına soruşturma

AKP’li 4 bakanın istifasıyla sonuçlanan 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları soruşturmalarından sonra cemaate yönelik soruşturmalar başlatılmıştı.Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un yürüttüğü soruşturmada Savcı Coşkun, Emniyet Genel Mü

Cemaat soruşturması savcısına soruşturma

AKP’li 4 bakanın istifasıyla sonuçlanan 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları soruşturmalarından sonra cemaate yönelik soruşturmalar başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’un yürüttüğü soruşturmada Savcı Coşkun, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne “Fethullah Gülen Cemaati'ni araştırın” şeklinde talimat verdiği ortaya çıkmıştı.

Soruşturma üzerine Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun’a müracaat ederek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/75025 sayısında yürütüldüğü söylenen soruşturmanın müvekkili ile ilgisi olup olmadığını, müvekkili Gülen ile ilgili ise dosyayı inceleme talebinde bulunmuştu. Avukat Albayrak’ın bu taleplerinin reddedilmesi üzerine Savcı Serdar Coşkun hakkında HSYK’ya şikâyette bulundu.

Savcı Serdar Coşkun hakkında yapılan suç duyurusu üzerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi dün toplanarak müfettişler aracılığıyla soruşturma başlatılmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem