Cebimizi doldurmak milli mücadele değil

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, milli mücadelenin, cebi doldurmak olmadığını söyledi.  Halaçoğlu, "O insanlar düşmana göğsünü siper eden, hiçbir şeyden yılmadan o mücadeleyi sürdüren insanlardı. İşte aslında m

Cebimizi doldurmak milli mücadele değil
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, milli mücadelenin, cebi doldurmak olmadığını söyledi. 
 
Halaçoğlu, "O insanlar düşmana göğsünü siper eden, hiçbir şeyden yılmadan o mücadeleyi sürdüren insanlardı. İşte aslında milli mücadele dediğimiz, milli dediğimiz kelime bu anlama geliyor. Yani millete ait, milletin çıkarlarını, değerlerini savunan, onları koruyan, onun için canlarından bile öte tutan bu değerli insanlardı. İşte Milli Mücadele dediğimiz zaman böyle anlamak gerekir. Yani cebimizi doldurmak milli mücadele değil. Ne kadar devlete hizmet edersek edelim. Aslında Milli Mücadele hep vermek demektir. Kendinden vermek demektir. Başkalarından almak değil." dedi. 
 
Halaçoğlu, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 'Milli Mücadele ve Milli İrade' konulu konferans verdi. Sakarya Meydan Muharebesi'nin 93'üncü yıl dönümü nedeniyle düzenlenen konferansa Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefaalet Kooperatif Başkanı Ertuğrul Kıymaz, MHP Polatlı İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç ve vatandaşlar katıldı. Çanakkale Savaşı'na katılan dayısının anısını anlatan Yusuf Halaçoğlu, yiyecek bulamadıkları zaman silah taşıyan katırların dışkılarındaki hazmedilmemiş arpaları toplayıp, onları yıkayıp kavurup yediklerini söyledi. Halaçoğlu, ayaklarına giyecek çarıklarının olmadığını, paçavra sardıklarını, ölen öküzün derisini yüzüp yaş yaş ayaklarına çarık yaptıklarını belirtti. 
 
Digor'da, bir konferans sonrası tanıştığı 108 yaşındaki Birinci Dünya Savaşı'na katılmış yaşlı dede ile arasında geçen diyaloğu aktaran Yusuf Halaçoğlu, "Devlet, buradakilerine torba torba yiyecek getiriyor ve bunlar utanmadan alıyor. Devletten alınmaz, devlete verilir." dediğini aktardı. Bu gibi etkinliklerin gençlere milli bir ruh verdiğini dile getiren Yusuf Halaçoğlu, birebir yaşanan olayları yerinde görmenin çok önemli olduğunu belirtti.
 
Halaçoğlu, "Gençler, ülkenin önemli yerlerine muhakkak gidip oraları tanıması gerekir; Edirne'yi, Çanakkale'yi, Bursa'yı, İstanbul'u, Ankara'yı, Konya'yı, buraları öğrencilerin muhakkak görüp ondan sonra mezun olmaları gerekir. O zaman inancınız olsun ki Türkiye'nin en doğusu ile en batısındaki gençler bir araya geldiklerinde ortak paydalara sahip olacaklardır. Bu değerlere önem vereceklerdir. Milli ruh dediğimiz, ruha sahip olacaklardır. Bunu kazandıramadığımız takdirde, bir çok yerde gördüğümüz gibi bayrak indirilir; kimsenin sesi çıkmaz. Halbuki o bayrak için yüz binlerce can verildi. Onun için insanlar hayatını hiçe saydı. Ama onun anlamını insanlar bilmiyor şimdi. O bayrağın ne anlama geldiğini öğretemiyorsak biz o zaman o milli ruhu vermemiz mümkün değildir. Çünkü bayrak bizim namusumuzdur. Bayrak bizim bağımsızlığımızdır." şeklinde konuştu.
 
Milli Mücadele'nin sadece Yunanlara karşı verilmiş gibi anlatıldığına dikkat çeken Yusuf Halaçoğlu, kitaplarda da bunun anlatıldığını kaydetti.
Halaçoğlu, "Ama güneyde Fransızlarla olan mücadeleden pek söz edilmiyor. Karadeniz'de Pontus Rum çetelerine karşı verilen mücadeleden söz edilmiyor. Aslında Milli Mücadele, Anadolu'nun bütün cephelerinde meydana gelmiştir. Sadece şu var; eylül ayında Fransızlar Güney'de Türklere karşı dayanamadıkları için Ankara Antlaşması'nı yapıp bütün o bölgeleri terk etmek zorunda kalmıştır. Batı Cephesi'nden Yunanlıların atılması önemliydi." diye konuştu.
 
Milli iradeyi anlatan Yusuf Halaçoğlu, "Kendi elçini kendin tayin edebiliyor musun özgürce? Kendi dış politikanı özgürce kendin belirleyebiliyor musun? Kendi iç politikanı kendin özgürce belirleyebiliyor musun? Kendi kanunlarını kendin özgürce çıkartabiliyor musun? Kendi kararlarını kendin özgürce alabiliyor musun? Milli irade budur." dedi. Halaçoğlu, Milli Mücadele'nin nasıl başladığını, neler yaşandığını anlattı.
 
Konferans sonrası Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Yusuf Halaçoğlu'na plaket takdim ederken, MHP Polatlı İlçe Başkanı Gürsel Bilgiç de çiçek takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem