Çatlı'nın Gazeteci İlişkisi

Peki AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne'nin dayak tartışması ile gündeme gelen eşi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'nin, Susurluk skandalının odağındaki isim Abdullah Çatlı ile ne tür bir bağlantısı vardı?AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne'nin dayak

Çatlı'nın Gazeteci İlişkisi

Peki AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne'nin dayak tartışması ile gündeme gelen eşi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'nin, Susurluk skandalının odağındaki isim Abdullah Çatlı ile ne tür bir bağlantısı vardı?

AKP İstanbul Milletvekili Özlem Türköne'nin dayak tartışması ile gündemde öne çıkan eşi Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'nin, Susurluk skandalının odağındaki isim olan Abdullah Çatlı ile Ülkü Ocakları Derneği yönetiminde birlikte çalıştığı ortaya çıktı.

Türköne'nin, seçimden önce katıldığı televizyon programında eşi Özlem Türköne ile tartışan Okan Bayülgen için "Rastladığım yerde döveceğim" demesi tartışılırken, dayak tartışmalarına eski eşi Mualla Kavuncu da katıldı. Kavuncu, eski eşi için "Ben de dayağını yedim birkaç kere. Serde ülkücülük var yani" dedi.

1956 yılında İstanbul'da doğan Türköne, 1978'de Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İdari Şubesi'ni bitirdi. Aynı fakültede 1986'da mastır, 1990'da doktora yaptıktan sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde çalışmaya başladı. Hakkı Öznur'un "Ülkücü Hareket" adlı çalışmasında yer alan bilgilere göre; Türköne, Ülkü Ocakları Derneği'nde yönetici olarak görev yaptı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun başkan, Abdullah Çatlı'nın da başkan yardımcısı seçildiği 2 Nisan 1978'deki Ülkü Ocakları Derneği kongresinde, yönetime şu isimler girdi:

Haşim Akten, Vejdet Şendil, Yaşar Yıldırım, Şefkat Çetin, Mahir Damatlar, Ali Uzunırmak, Kemal Görmez, Naci Bostancı, Mümtazer Türköne, Lütfi Şehsuvaroğlu, Hasan Bölücek, Ahmet Bilgin, Haldun Taşova, İsmail Tekeli, Şükrü Durgut, Ahmet Durgut, Ali Kaçar. Türköne, 1995 yılında, dönemin Başbakanı ve DYP Genel Başkanı Çiller'e danışmanlık yapmaya başladı.

milliyet.com.tr



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler